/i/Oyunlar

Hayat bir oyundan ibaret değil midir ?
  1. 1.
    +6 -2
    Vladimir Lem: Bunu yapmaktan nefret ediyorum, fakat sen kendini biliyorsun. Asla böyle devam etmesine izin vermeyecektin.
    Max Payne[içinden söylüyor]: Einstein haklıydı. Zaman izleyici için görecelidir. Namludan çıkan kurşunu gördüğünüzde, zaman yavaşlar. Tüm yaşdıbınız gözünüzün önünde parlar, gönül yarası ve bıraktıkları izler... Onunla kalın, ve tüm yaşdıbınızı o ayrık saniyede yaşayabilirsiniz.
    Vladimir Lem: Ayrıca, bir centilmen sevgilisine yapılan hakaretlerin intikdıbını alır. Sen Winterson'ı öldürdün.[Max'i kafasından vurur]

    Max Payne : Vlad haklıydı. Seçenekler yoktur. Düz bir çizgiden başka hiçbirşey. Yanılsama arkasından gelir, "Neden ben?" ve "Ya şöyle olsaydı" diye sorduğunda. Geriye bakıp dalları gördüğün an, budanan bir bonsai ağacı gibi, veya çok büyük bir hızla ayrılmış... Eğer bazı şeyleri farklı yapsaydın, o sen olmayacaktın. O geriye bakan başka biri olacaktı, farklı bir takım soruları soran...

    Max Payne : Geçmiş genişleyen bir çukurdur. Kaçmaya çalışırsınız, fakat ne kadar çok koşarsanız, arkanızda o kadar derinleşerek büyür, ta ki topuklarınıza ulaşana kadar. Tek şansınız dönüp yüzleşmektir. Fakat bu aşkınızın mezarına bakmak, bir silahı ağzından öpmek, kendi karanlık yuvasında titreyen, kafanızı uçurmaya hazır mermi gibidir.

    Max Payne : Geçmiş bir yapbozdur, kırık bir ayna gibi. Sen parçaları birleştirdikçe, resim kaymaya devam eder. Ve sen de onunla değişirsin. Sana zarar verebilir, çılgına çevirebilir. Seni özgür bırakabilir.

    Max Payne[pencereden atlarken içinden söylüyor]: Kuralları pencereden dışarı fırlattığınızda, garip olan sizin de aynı yolda gideceğinizdir.

    Mona Sax: Bizim üzerimize çıkmış bir anlaşma var.
    Max Payne: Bu işte "biz" diye birşey yok.

    Vladimir Lem[Vlad'in son sözleri]: Max, en değerli arkadaşım. Ben kahraman olacağımı sandım.

    Max Payne : ilk defa için bilmiyorum ne kadar sürdü, ölü olmayı arzulamadım.

    Max Payne : Yapacak son birşey kaldı. Vlad'in silahını geri vermek zorundaydım... Her seferinde tek kurşunla.

    Max Payne : Eğlence ömründe gerçeküstü bir hayale dönüştüğü zaman, eğer şakaya gülebiliyorsan şanslı bir adamsın demektir.

    Max Payne : Mazinin sana gizlice yaklaşmak için bir yolu vardır. Onun parçalanmış yankılarını her yerde duyacaksın, bozuk bir kaset gibi. Herkese onu hatırlattığı için sinirleneceksin, hepsi senin kafanın içinde olsa bile.

    Max Payne : Ölüm kaçınılmazdır. Ondan korkumuz bizi korkusuz tutar, duygularımızı engeller. Bu kaybedeceğimiz belli bir oyundur. Tutku olmadan zaten ölmüşüzdür.

    Max Payne : Bir şeyi çok istemekle gelen bela onu kaybetme korkusudur, veya hiç elde edememe. Bu düşünce seni zayıf yapar.

    Max Payne - Çukurun dahiliği: Ne kadar zamanını tırmanmak için harcamış olursan ol, her an geri düşebilirsin.

    Max Payne : Bitti diyerek kendime yalan söyledim. Ben hala hayattaydım. Sevdiğim ise hala ölüydü. Bitmedi.

    Edit : Sözleri ben çevirmedim , sadece yazım hatalarını ve sıra dizisini düzenledim ; alıntıdır.
    ···
   tümünü göster