/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1094 -487
    1-akpciler:bunlar genelde güçten yanadır. iktidarda hdp olsa onlara da
    yalanırlar.Her türlü işlerini partideki tanıdık vasıtasıyla kolayca hallederler.
    yolsuzluk falan görülebilir bu kademedekilerde.en sevimsiz kategorilerden biridir.

    2-hayalci ak partililer:bunlar RTE yi geleceğin halifesi olarak görür osmanlının
    yeniden dirileceğini düşünür.2023 te ortodogunun bızım olacagına ınanırlar.
    furkan gök, kadir mısıroglu zihniyeti bu tabanı oluşturur. bunlarla asla siyaset tartışmayın. türkiyenin gizliden uzaya gittiğini falan duyabilirsiniz.

    3-gerçekçi ak partililer:RTE nin türkiye için bir fırsat olduklarını savunurlar. Aşırıya kaçmazlar. siyasete pek müdahil olmazlar. icraatleri savunurlar.
    genellikle eski mhpli milliyetçilerden, muhafazakarlardan,müslüman kürtlerden ve ılımlılardan oluşur akpnin en geniş tabanıdır

    4-hard laikçi chpliler:atatürk dirilip akpden aday olsa yine oylarını chpye
    atarlar. islamı en büyük tehlike olarak görürler. Başörtülülere öcü gözüyle
    bakarlar.hem atatürkü hem deniz gezmişi hem che gueverayı tek bir ideolojidenmiş gibi görürler. doğal yaşam alanları izmir ve kıyı şerididir.

    5-atatürkçü chpliler:atatürk ilke ve inkilaplarını en iyi temsil eden parti
    oldugunu dusundukleri için oy verirler. Parti ismi onlar için çok önemli değildir.
    zararsızdırlar. siyasi tartışmaya girerseniz rahatlıkla ezebilirsiniz.

    6-ülkücüler:iktidar olamayacaklarını bilirler ama yine de oylarını mhpye verirler.
    (seçimde mhp için çalışıp akpye oy veren ilçe teşkilat bşk tanıdıgım var )mhpnin bu ulkenın sigortası olduklarını bilirler. adam gibi adamdırlar.zor günlerde ortaya cıkarlar.

    7-özenti ülkücüler:neyi savunduklarını bılmezler. kavgada arka olsun diye ocakta
    takılırlar. kendilerini fikir olarak savunamaz direk şiddete başvururlar. ülkücülerin
    yüz karasıdır. gündüz cuma namazında görüp akşam barda görmeniz muhtemeldir.şu sıralar türkçülüğe kaymaya başladılar.

    8-türkçüler:ırkçıdırlar. onlar için tecavüzcü pislik serseri bi türk namuslu vatanını seven müslüman bir kürtten üstündür yeni yeni sayıları artmaya başladı. gelecekte tehlikeli olabilirler. yaş aralığı 10-20 arasıdır. özenti ülkücülere yapı itibariyle benzerler. kımız içip tengri biz menen diye bağırırlar. bunlarla siyaset sakın tartışmayın her an linç edilebilirsiniz. sözlükte bol miktarda bulunur.
    9-hedepeliler:beyaz türklerden ve akpyi düşürmek için hainlerle iş birliği yapan
    salaklardan oluşur. bunların olayını daha tam çözemedim.

    10-hadepliler:maymungil familyasına aittirler. devletin isidle işbirliği yaptıgını
    savunurlar. onlara göre pkk terör örgütü değildir.ne tak olduklarını bılıyonuz
    uzatmıyorum.

    11-komunıstler:devlet universitelerinde bolca bulunur. slogan atıp kafa
    giberler. kızları bakımsız bitli olur. erkekleri mağara kaçkını olur. canlı bomba olup
    kendilerini patlatmaya yatkındırlar. bunlarla sakın ama sakın siyaset konusmayın her an çirkin bi huurdan tokat falan yiyebilirsiniz.

    12-tgbliler:bunlarda deniz gezmiş ve mustafa kemal gibi iki ayrı ideolojik
    fikirlere sahip kişileri aynı anda savunurlar. komunıstlere göre daha zararsızdırlar.

    13-sosyalistler:bunların durumu komunıstlere göre biraz daha iyidir. ünideyseniz eğer kızları çok kolay verir. neyi savunduklarını kendılerı de bılmez. genelde akpye
    sallayıp flama falan açarlar.

    14-paralel/haşhaşiler:yurtları ve evleri ucuz oldugu ıcın kalanlar hariç tutarak soyluyorum.(evlerınde yurtlarında kalanların %80-90 ı maddiyattan dolayı kalır)
    hocalarını peygamber gibi görürler. kalemını bıle kutsal sayarlar. hocalarının videolarını izlerken ağlarlar. nurcu olduklarını ıdda ederler ama bediüzzamanın kitaplarını okumazlar.kur-an okuyanını nadir gördüm. hocalarının kitaplarını(pırlanta) okurlar.en büyük hayalleri okullarından mezun olup abilerinin kendilerine aynı cemaatten kız bulmaları ve kpss sorularını vermeleridir. (4 yıl içlerinde bulundum gerçek yüzlerini benden iyi kimse bilemez)
    nadir de olsa burada allah rızası ıcın bulunanlar vardır ama kendileriyle yüzleşip fetonun hain oldugu gerçeğiyle yüzleşemezler.

    eklemek istediğiniz varsa yazabilirsiniz. yanlış düşündüğümü düşündüğünüz fikirleri tartışabiliriz.

    edit:
    azplicueta:Sırf akp düşsün diye eli kanlı teröristleri destekleyen yobaz chp liler

    edit2:heparı unutmusum:tam olarak bilmesem de uzaktan gözlemlediğim kadarıyla aşırı milliyetçi bir parti tabanı var. meclise girmeleri imkansız gibi

    edit3:alperenler/bbp:şu an partiyi paralelciler ele geçirdi. alperenlerle parti yönetimiyle ters düştü. mhpden ayrılanlar ve türk islamcılar burada takılır. Bugune kadar her olayda sagduyulu davranmışlardır.En azından ben daha önce pek isimlerini duyurdukları gösteri yaptıklarını falan hatırlamıyorum. Sokağa inersek kötü olur falan derler ama daha önce hiç sokağa inmemişlerdir. Potansiyelli bir oluşumdur fakat lider sıkıntısı çekmektedir. Muhsin başkan şehit edilmeyip başında olsaydı oy vereceğim partidir.

    edit4:saadetciler/milli görüşçüler:akp kurulduktan sonra çoğu akpye geçti.son seçimlerde cemaatin oyları alırız gibi bi beklentiye girip paralellerle işbirliği yaptılar.Şu an partide olanlar erbakanist, chpnin islami versiyonular bence şu an son seçimde yaptıkları şarkı dilime dolanmıştı aq: https://youtu.be/ptqtQvg8ON8

    edit5:sen hangi gruptasın diyenler olmuş, milliyetçi muhafazakar biri oldugumu dusunuyorum.Son seçimde akpye attım ama akpli değilim. Görüşlerimi yansıtıp uygulayabilecek bi parti oldugunu dusunmuyorum su an.Sizlere tavsiyem kefil olamıcağınız kişileri körü körüne savunmayın, benım gıbı yapın.Her gün bir partinin rezilliği çıkıyo.Bi gün birinin yolsuzlugu cıkıyo bı gun birinin teröriste verdiği destek çıkıyo bi gün başka bişey en iyisi arkadaşlarınızdan körü körüne bi partiyi savunan varsa partisinin rezilliğini yüzüne vurun yapın taşşağınızı geçin gidin en güzeli *

    edit6:bi arkadaşımız türkçüleri ayırmış
    Ergen Türkçüler: @1'in yazdığı kendini bilmezlerdir, dikkate alınmamalı

    Sosyal medya Türkçüleri: Sosyal Medyada Türkçülük lehine bir nefer gibi paylaşımlar yapab hatta yeri gelince asalım keselim diyen bu muallakları hiç bir teşkilatta, yürüyüşte göremezsiniz

    Gerçek Türkçüler: Ülkenin okuyan ve tarihinden yabancı kana güvenilmemesi dersini alan kişilerdir. Genellikle Arapçılığa ve dine uzak dururlar, yine de hiçbir zaman dine hakaret ettirmezler. Disiplinli bir yapıları vardır; yeri geldiğinde ülkücülerden dahi önce vatan için ölecek kesimdir. Sayıları yok kadar azdır, diğer tür Türkçüler Mhp'ye oy verse de bu kesim Türkçülüğün ne olduğunu bilir ve hiçbir siyasi partiye oy vermez.
    ···
   tümünü göster