/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +30 -11
    Yazımı yazmadan önce; tamamen tarafsız bu vatana yarar sağlamayan hiç bir siyasi partiyi zerre sevmediğimi, askeri darbenin maalesef pek mümkün olmadığını bildiğimi belirtmek isterim arkadaşlar. Ülke 12 Eylül Darbesi öncesindeki kadar, belki daha beter bir durumda sadece çok güzel gizleniyor.

    1-Türk Siyasetindeki takluk:
    Tek adam olması ve grupların fikir, görüşleri özgür olmadığı için çok büyük dengesizlikler var. Seçimlerden sonra adam akıllı bir koalisyon bile kuramadık. 3 tane TÜRK olduğunu iddia eden parti adam akıllı ülkenin çıkar ve refahını düşünüp masaya oturamadılar. Zoraki bir şekilde tekrar seçim yapıldı. Yapılan seçimlerde hiç bir şeye yaramadı. Saraya uşak çalışmaları vuku buldu zor olsa da bir hükümet kurulacak bir kaç ay sonra nereye, kimlere hizmet edileceği bilinmeyen tamamen flu bir hükümet olacak. işte bu yüzden darbe gerekli.

    2- Ekonomi ve Dış Ticaret
    Beyler ekonomimiz gittikçe küçülüyor bu sene dış ticaret hacmimiz %23,1 ufaldı benimde kendi alanım olduğu için bu konuyla iç içeyim arkadaşlar bu milyonlarca dolar kayıp demek, milyonlarca dolar kayıp paranın satın alma gücünü düşürüyor ve siz 1000 liranızı keyfinizce 1 ay kullanabilmek yerine önce aç karnınızı düşünmek zorunda kalıyorsunuz yani ekonomiyi bu hale getirenler aynı zamanda sizin hayallerinize giden yolda önünüze bir taş daha ekleyenlerdir. işte bu yüzden darbe gerekli.

    3-Güvenlik ve istihbarat Sorunları
    Türkiye'nin yaklaşık %25 lik bir nüfusunu büyükşehirler oluşturuyor. Seyahat etme hakkımız, eğlenme hakkımız hukuken olmasa bile fiilen sınırlanıyor. istiklal'de , Kızılay'da , Kordon'da ve şehirlerin bunlar gibi işlek yerlerinde gönül rahatlığıyla bulunamıyoruz, bomba olaylarının sindirilmesi, hainlerin sokaklarımızda rahatça gezmesi hepimizi önce ailelerimiz sonra kendimiz için büyük güvenlik sorunları teşkil ediyor. istihbaratımız ya çalışmıyor ya çalıştırılmıyor pek mühim değil. Kafasına koyan vatandaşlarımızı öldürebiliyor. işte bu yüzden darbe gerekli.

    4-Meclisteki Hainler !
    ismi lazım olmayan partiler zaten siz biliyorsunuz mecliste söz sahibi. Hdp denen hainlerin ülkenin yasalarına resmen aykırı bir tutum sergiliyor, herkeste elini bağlamış izliyor. işte bu yüzden darbe gerekli.

    5-Dış Siyaset
    Avrupa Birliği denen ve asla ihtiyacımız olmayan bir birliğe girmek için yıllardır milletimiz hakarete uğruyor. Ne doğuya ne batıya yönelmenin gereği yok. Biz doğru politikalarla kalkınabilecek imkan, iş gücü, genç nüfusa sahip bir ülkeyiz ve Avrupa Birliği denen ülkeye köle edilmeye çalışıyoruz. işte bu yüzden darbe gerekli. Ne Amerika'nın ne de başka büyük(!) devletlerin kıçını yalamamıza gerek yok. Ama bunlar kimsenin umurunda değil. işte bu yüzden darbe gerekli.

    6- Askeri Sorunlar
    Beyler sınırlarımızda, vatanımızın içinde hainler kol geziyor biz koskoca Türk milletiyiz! Bunları kökünden kazımak emin olun zor değil. Her gün, her Allah'ın günü şehit haberleriyle anaların, babaların ciğeri yanıyor ciğerimiz yanıyor her gün evlatlarımız ölüyor. 12 Eylül askeri yönetimi gibi bir yönetimimiz olsa yani askeri ağırlıklı ben eminim bunların azalacağına. Sorarım size bir avuç çapulcuya pabuç bırakacak kadar ufak bir devlet miyiz biz?
    işte bu yüzden darbe gerekli.
    ···
   tümünü göster