/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +414 -20




    1996 yılında evladını bir trafik kazası sonucu kaybeden baba, oğlunun henüz öğrenciyken projesini çizdiği yarım kalan projeye sahip çıkarak Türkiye'nin tamamı milli ve radara yakalanmayan dünyanın en hızlı hücum botunu üretti.
    Deniz savaşlarında ezberleri bozacak hücum bot kara hızı ölçüsüyle 120 kilometre hıza çıkabiliyor. Hücumbotun üreticisi Yonca Onuk şirketi milli geminin üzerine 110 metrelik savaş gemilerinin donanımları yerleştirecek.







    1- SOM Füzesi
    Pil bataryasına kadar tamdıbını TÜBiTAK tarafından geliştirilen SOM füzesinin menzili 200 kilometreye ulaşıyor.
    Uçaktan, karadan ve denizden atış imkânına sahip olan SOM füzesi hedefi, GPS ile uydudan ve yer haritası ile buluyor.
    Testleri tamamlarak seri üretime geçen füzeler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girdi.
    • SOM füzesinin menzilinin 500 kilometreye çıkarılması için de çalışmalar devam ediyor.







    2- ROKETSAN UMTAS - TANKSAVAR FÜZE SiSTEMi
    UMTAS öncelikli olarak taarruz helikopterlerinden kullanım için geliştirilen bir tanksavar füze sistemidir. Üzerinde barındırdığı yüksek teknoloji ile modern savaş alanındaki tüm zırhlı tehditlere karşı etkilidir.








    T129 ATAK HELiKOPTERi

    AgustaWestland tasarımı A129 gövdesinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına uygun şekilde; motor, aktarma organları ve kuyruk pallerinin değiştirilmesine ilave olarak milli aviyonik ve silah sistemleri ile teçhiz edilmesi sonucu ortaya çıkan T129, halen dünyada kendi sınıfındaki en etkin taarruz helikopteri olma ünvanını elinde tutmaktadır.
    TUSAŞ tesislerinde üretimi tamamlanan ilk T129 A prototipi ilk uçuşunu 17 Ağustos 2011'de gerçekleştirmiştir. italya'da üç adet ve Türkiye'de iki adet prototip ile devam eden test ve kalifikasyon faaliyetleri kapsamında kalifikasyon tamamlanana kadar toplam 750 saate yakın uçuş gerçekleştirilmesi planlamıştır.







    BORA-12

    BORA-12 (JNG-90) Keskin Nişancı Tüfeği, Jandarma Genel Komutanlığı ve MKE'nin ortaklığıyla geliştirilmiş yüzde 100 Türk yapımı bir keskin nişancı silahıdır.
    MKE'nin Kırıkkale tesislerinde tasarımı ve üretimi gerçekleşen Bora-12 7,62mm çapında 1200 metre etki mesafesine sahip bir keskin nişancı tüfeğidir.





    T-155 FIRTINA OBÜSÜ
    Türkiye'nin kendi ürettiği ilk topçu sistemi olan T-155 Fırtına obüsü, F-16 savaş uçaklarından sonra en etkili silahların başında geliyor.
    Fırtına, hareket halindeyken 30 saniye içinde atış görevine hazır olabiliyor. 1 dakika içinde 6 top atışı gerçekleştirebilen Fırtına, atış görevinin tamamlanmasının ardından 30 saniye içinde mevzi değiştirebiliyor ve böylece düşmanın karşı ateşine maruz kalma riskini minimum düzeye indiriyor.




    ···
   tümünü göster