/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +10
    Denizcilikte kötüydük bu bir gerçek . Ayrıca Ankara savaşı Türkler arasında geçmiştir . Timur devleti de Türk'tür . Gerileme dönemindeki yenilgiler normal karşılanmalı ve Osmanlı ordusunun çoğunun devşirme olduğunu katarsan Türklerin yenilgisi olarak da göremeyiz . Osmanlı saray halkı zaten Türk sayılamaz çünkü padişahın soyu dışında Türk yoktur ki padişahın bile kanında Türklük neredeyse hiç kalmamıştır. Çünkü anneleri hep yabancıdır . Bunları tek tek bir araya getirince Osmanlı'nın ilk dönemlerindeki yenilgileri Türklerin yenilgisi olarak saymalıyız . Onun dışında genelde yabancıları kendilerine kırdırmışız desek daha doğru olur .
    ···
    1. 1.
      -1
      ölenlerdemi yabancıydı hep o zaman sende yabancısın kanında türklük falan kalmamıştır artık. sonuçta türkiye osmanlının varisi.
      ···
    2. 2.
      +1
      yeniçerilerin devşirme olduğunu bilmiyor musun ? bunu da mı biz öğretelim gidin şu lisede derslerinizi dinleyin . Ayrıca ben orada çoğunluğu yabancı dedim . Sadece Türklerin alındığı askeri birlikler de vardı . Ama ordunun büyük kısmı yeniçerilerden oluşuyordu . Onlar da devşirme . Niye bu kadar abartıyorsun ki . Ayrıca bütün Osmanlı'da herkes asker miydi sanki ? Saçma sapan karşıt görüşle gelme skerim feriştahını am biti
      ···
   tümünü göster