/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    0
    Sen onu bunu boşver de öldükten sonra napacan ondan haber ver? Sonsuza kadar yok mu olacak? insan dünya için mi yaratıldı?
    ···
    1. 1.
      0
      niye bu kadar sig kafalisiniz amk ? nerden biliyorsun yaratildigini ? o zaman hayvanlar ne icin yaratildi , dunya icin mi?
      ···
      1. 1.
        0
        Yaratıldığımi anlamam için etraf kanıtlarla dolu. Önemli olan onu görebilecek göze ve beyne ve en önemlisi kalbe sahip olmak.

        Hayvanlar bu dünya için yaratılmıştır. Fakat ahirette hayvanlar olacak mı olmayacak mı o kadar bilmiyorum.
        ···
      2. 2.
        0
        hayvanlara gelince bu dunya, bize gelince ahiret. her seyi isinize geldigi gibi yorumlamaya devam edin bakalim
        ···
    2. 2.
      0
      Bunu ölen birine sor panpam, ölmeden nasıl bilebiliriz ki bunu. Benim tahminim doğmadan önce neysek o oluruz, bir düşün doğmadan önce dünya 4.5 milyar yıl vardı ama sen hatırlamıyorsun hiçbirşeyi değil mi? Büyük bir boşluk. Hiçlikten gelip hiçliğe gidicez. Sen sadece benim yazdıklarıma bakma ama. Biraz araştır, sorgula.
      ···
      1. 1.
        0
        Eğer dinleri bu kadar biliyorsan araştırmış olmalısın. Risale i nur hakkında biliyor olmalısın. Orda şu yazıyor: ölümden sonra hiç olacağına inananlar yok olmuş gibi hissedecek. Korkacak, zaman yavaş geçecek, kabir ona çok azap verecek. Ama kabirden sonra cennetin geleceğine inanan bir müslüman için kabir hayatının her saniyesi bir keyif bir huzur olacak.

        istersen yok olacağına inanmaya devam et. Ama bil ki sen hayvanlardan farklısın. Sen bu dünya için yaratılmadın.
        ···
    3. 3.
      0
      Öncelikle küfür etmeden saygılı bir şekilde cevap verdiğin için teşekkürler.

      Neden dünya etrafımızda dönüyormuş gibi düşünüyoruz veya dünyanın sadece bizim için yaratıldığını, evet derine inince çok komplike bir yapımız var doğru ama bu bizi çok mükemmel varlıklar yapmıyor, fazlasıyla kusurluyuz.

      Evrimden arta kalan 20 yaş dişleri, apandisit, kuyruk sokumu (atalarımızdan kalan) vs.

      Biz mükemmel değiliz, evren de bizim için yaratılmadı, düşünebiliyor olmamız bizi diğer canlılardan üstün kılmaz panpam.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster