/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +2
    Benim gözlerim dolu dolu ihtiyara bakarken o devam etti:
    Talihin cilvesine bakın ki o zaman ölmek üzere iken yaralarımı iyileştirerek sıhhate kavuşmama çaba sarf eden türklerdi. şimdide amerika gibi bir yerde yıllar sonra yine iyileştirmeye çaba sarf eden bir türk... Ne garip değil mi? avustralyadan amerikaya gelirken bir türkle karşılaşacağımı hiç tahmin etmezdim size minnettarım.siz türkler gerçekten çok merhametli insanlarsınız. bizi hep kandırmışlar... Buna bütün kalbimle inanıyorum
    ardından nemli gözlerle : - doktor +yaşlı adam
    +Bana adınızı söyler misiniz? dedi
    -Ömer. cevabını verdim gayet merakla tekrar sordu:
    +Peki niçin Ömer ismini vermişler sana?
    -Babam müslümanların ikinci halifesinin isminden ilham alarak bana Ömer adını vermiş.
    +Yahu senin adın müslüman adı mı?
    -Evet müslüman adı. deyince yüzüme baktı baktı , birden doğrulmak istedi. ben mani olmak istedim. Israr etti. ama niye ısrar ediyordu? ihtiyarın ısrarına dayanamayıp yatakta oturmasına yardım ettim gözleri dolu doluydu. Yüzüme bakarak dedi ki:
    +''Senin adın güzelmiş benim adım şimdiye kadar Mr.JoseF Miller idi. şimdiden sonra 'Anzaklı Ömer'olsun.
    -
    Olsun.
    +
    Peki doktor beni müslüman eder misin? Müslüman olmak zor mu?''
    şaşırdım nasılda birben bire müslüman olmaya karar vermişti? meğer o yaşa gelinceye kadar içten içe hep düşünüyormuşda kimseyle konuşamadığı için, soramadığı için konuşamıyormuş.
    tabi dedim müslüman olmak çok kolay. sonra kendisine imanın ve islam'ın şartlarını anlattım kabul etti. hem kelime-i şehadet getiriyor hem de çocuklar gibi aglıyordu yaslılık bir yandan hastalir bir yandan bir de yıllardan beri içinde kavuşmak isteyip de bilemedigi icin kavusamadıgı islamiyet'e olan hasretin sona ermesi bir yandan bu yaşlı gönlü duygulanmıştı... mırıldandı:
    ''Siz müslümanlar tespih çekersiniz bana da bir tespih bulsan da ben de yattıgım yerden tespih çekerek Allah'ımı ansam olur mu?'' bu sözdende anladım ki dedelerimiz savas esnasında Hakk'ı zikretmeyi ihmal etmiyormuş neyse uzatmayayım hemen bir tespih bulup kendisine getirdim hasta yatagında tespih cekiyor biz de gerektiginde tedavisiyle ilgileniyorduk fakat benim için o daha bir baskalasmıştı müslüman olmuştu. bir gün yanına gittigimde...
    ···
   tümünü göster