/i/Tespit

  1. 26.
    -1
    kardeş türkler islama talas savaşından sonra isteyerek girmedi tabiki de.düşünsene 1400 yıldır şamanizm ile yaşıyorsun, savaşçısın,göçebesin bu mantıklı mı?

    türkler çok büyük soykırımlara uğradı islama geçiş döneminde. tabi ki benimseyerek geçen kısımlar da oldu.bu türklere laf atmak falan da değil. ayrıca en basit örnek arap kültürünün bize yansımasındaki, kadının değersizleşmesi.bu islamla da bağdaşmayan bir olgu. tamamen araplaşmadan kaynaklı.

    osmanlıya gelince de,sevmiyorum osmanlıyı utanmıyorum ama sevmiyorum. çünkü osmanlı dönemindeki emperyal devletlerden zerre farklı değildi ve islamın yayılmasına katkısı olmadı düşündüğünüz kadar.bi müslüman devlet düşünün ki müslüman olmayanlardan vergi alıyor onları müslümanlaştırmak yerine.bu hoşgörü falan demeyin düpedüz emperyalist bir sistemdir.

    ayrıca osmanlı seviciler, fatih kanuni yavuz ve abdülhamit derler genelde. ağızlarından ne tecavüz edilerek öldürülen genç osmana bir ağıt çıkar ne de boğularak öldürülen nice yeniliklere imza atan 3.selime yada 2.mahmud'a bir övgü.

    Tarihinizin iyi yanlarıyla övünmek, gurur duymak kolaydır. Yapılan hataları kabullenmek ve ders çıkarmaktır zor olan.
    ···
   tümünü göster