/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +43 -88
    Evet çok bilimsel bi kitap olarak gördüğünüz kuranda bilimle hiçbir alakası olmayan ve peygamberin kendisinden başka hiç kimseyi ilgilendirmeyen ayetleri yazacağım.

    AHZAB-32: Ey Peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer kötülükten korunursanız, yabancı erkeklere karşı çekici bir eda ile konuşmayınız; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. Örfe uygun söz söyleyiniz.

    Tüm insanlığa gönderilen ve yol gösterici bir kitap olan kurandan bizim için çok faydalı bir ayet

    TAHRIM-5 (Okumaya üşenenler için kışaltılmış): Eğer o sizi boşarsa, Rabbi, sizin yerinize ona, sizden daha hayırlı, müslüman, mü’min, Allah’a gönülden boyun eğen, sorumluluklarını yerine getiren, saygılı, O’na karşılık vermeyen bakire kızlar verir.

    Tamamı : Eğer o sizi boşarsa, Rabbi, sizin yerinize ona, sizden daha hayırlı, müslüman, mü’min, Allah’a gönülden boyun eğen, sorumluluklarını yerine getiren, saygılı, O’na karşılık vermeyen, tevbelerini, itaate yönelişlerini ekgib etmeyen, Allah’ı ilâh tanımada, candan müslüman olarak Allah’a bağlanmada, saygıyla Allah’a kulluk ve ibadette, şeriatını uygulamada kusur işlemeyen, oruç tutan, mescitlere devam eden, cihad için, tebliğ için yollara düşen dul hanımlar, sekizinci olarak da bakire kızlar verir

    Burda sanki allah peygamberin boşadığı kadınları teselli ediyor. Bu ayetin insanlıkla hiçbir alakası yok.

    AHZAB-50: Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere helâl kıldık.

    Peygamberin kimlerle evlenebileceğini yazan bir ayet. Ayrıca ayette peygamber kayırılıyor. Kendisine özel bası yasaklar kalkıyor. Neyse bu ayet bizim için faydalı mı?

    AHZAB-51: Onlardan dilediğini erteler, dilediğini de yanına alabilirsin. Sırasını geri bırakmış olduğun birisini tekrar istemende bir sakınca yoktur. Böylece onlar hoşnut olurlar, üzülmezler ve senin herbirisine verdiğine razı olurlar. Kalbinizde olanı allah iyi bilir. Allah Bilendir, şefkatlidir.

    Peygamberin hangi eşinde kalacağını kendi seçebileceğini söykeyen bir ayet. Sizce bunu allah tüm insanlığamı yazdı? Yoksa bir adam karısını susturmak için mi yazdı?

    TAHRÎM-4: Eğer ikiniz (Ayşe ve Hafsa) Allâh'a tövbe ederseniz (ne âlâ); (yoksa) gerçekten kalpleriniz (Hak'tan) kaymış bulunuyor.

    Sizce bunu allah tüm insanlığa mı yazdı yoksa bir adam iki tane karısını yola getirmek için mi yazdı? Peki bu ayet 2 kişi dışındaki hiç bir insanı etkiliyor mu? Neyse evrensel kitap doğru.

    AHZAB-53: AHZÂB-53: Ey iman edenler, Peygamberin evlerine, vaktine dikkat etmeksizin ve yemek için izin verilmedikçe girmeyin; ancak çağrıldığınızda girin, yemeği yediğinizde de hemen dağılın; sohbet etmek için de izinsiz girmeyin! Çünkü o, peygambere eziyet veriyor, üstelik sizden utanıyor; ama Allah, gerçeği söylemekten sıkılmaz.

    Burda peygamberin evine çağrılnadan girmeyin diyor. Bunuda allah tüm insanlığa yazmış olmalı.

    Allah bu konuları yazıyor fakat günümüzle ilgili hiç bir şey yazmadığı için bugün mezhepler var. Peygamberin eşlerine ayet yollamak yerine daha faydalı şeyler yazsaydı bugün mezhepler ve mezhep savaşları olmayacaktı.

    Eğer ayetlerde çeviri hatası falan olduğunu söyleyecekseniz :

    YÛSUF-2: Anlayasınız diye biz onu Arapça bir Kur'an olarak indirdik.

    Bu kitap araplara indirilmiştir. Biz arap değiliz ve bu kitabı anlayamıyoruz. Yani bizi bağlamaz.
    ···
   tümünü göster