/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    Ahmak herif kur'an duruma gore gelecege gore ve gecmise gore anlatilir salak o durum gelecekteki insanlarinda ogut alabilmesi icindir peygamber bir uyaricidir senin ahmakligin bunu anlamaz kafir !
    ···
    1. 1.
      +3
      allah peygambere özel amcasının kızını helal kılıyor. Ben bunu nesini öğüt alayım? Bendemi amcamın kızlarıyla evleneyim?
      ···
    2. 2.
      0
      Olm bana o ayeti ve ondan oncekini ve ondan sonraki ayeti at bakim hadi
      ···
    3. 3.
      +1
      AHZÂB-49: Ey inananlar! Mümin kadınlarla nikahlanıp, onları, temasta bulunmadan boşadığınızda, artık onlar için size iddet saymaya lüzum yoktur. Kendilerine bağışta bulunarak onları güzellikle serbest bırakın.

      AHZAB-50: Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere helâl kıldık.

      AHZAB-51: Onlardan dilediğini erteler, dilediğini de yanına alabilirsin. Sırasını geri bırakmış olduğun birisini tekrar istemende bir sakınca yoktur. Böylece onlar hoşnut olurlar, üzülmezler ve senin herbirisine verdiğine razı olurlar. Kalbinizde olanı allah iyi bilir. Allah Bilendir, şefkatlidir.

      Sonraki ayetide yazmıştım zaten. Okusan görürdün.
      ···
      1. 1.
        0
        Dediğin ayette yazan kadınların hepsi çocuk doğurmaktan kesilmiş yaşta kadınlardı ve Peygamber efendimiz bu ayette yazan hiçbir kadınla evlenmedi ayrıca bu ayet neden indi dersek akraba evliliğinin yasak olmadığını göstermek için inmiştir fakat peygamber efendimiz in bu ayette geçen kadınlardan hiçbiriyle evlenmemeside bize gösteriyor ki akraba evliliği yapılabilir fakat zorunlu değil, önemli veya özel durumlarda yapılabilir.

        Peygamber efendimiz in kimlerle evlendiği belli

        ilk evlendiği kişi Hz Hatice kendinden 15 yaş büyük ve 2 kez dul kalmış bir kadındı.

        Hz Hatice ölene kadar kimseyle evlenmedi.Hz. Hatice 50 yaşında öldü ve geri kalan tüm evliliklerini 53 ile 56 yaşı arasında yaptı.

        Peygamber efendimiz in sadece 2 evliliği normal evlilikti bu evlilikler Hz Hatice ve Hz Aişe yle yaptığı evliliklerdi geri kalan evliliklerini sosyal reform ve islamı yaymak için, kabileleri barıştırmak için yaptı.

        Eğer senin dediğin gibi biri olsaydı 50 yaşına kadar evliliklerin tamdıbını yapardı.

        Eşlerinin sadece 2 tanesi 36 yaşından küçüktü ve geri kalan evlendiği kişilerin tamamı 50 yaşından büyüktü.
        ···
    4. 4.
      -1
      Sen cahilmisin mk amca hala teyze kızı Herkeze helal kılınmıştır
      ···
    5. 5.
      0
      Ahmak herif burda evliligin adaletinden bahsediyor kor herif ister evlen ister evlenme bu evlenecek kadin icinde gecerlidir ahmak ateist
      ···
    6. 6.
      0
      Ve akraba evliligide yapabilirsin halanin kiziyla veya amcanin kiziyla bu islamda caizdir salak herif
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster