/i/Kurmancî

Tû bi kurmancî dizanî?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +80 -5
    tarihi olmayan bir milletin dili oluyor ya şaşırıyorum doğrusu...
    ···
    1. 1.
      +3 -9
      bundan 20 yıl önce "kürtçe diye bir dil yoktur" da diyorlardı. şimdi sen "dil var tarih yok" diyorsun. demek ki yavaş yavaş kavrayarak öğrenebiliyorsunuz : )
      ···
    2. 2.
      +1 -3
      ya bi gibtir git gece gece güldürdü. hırıltıymış. farsçaya şiir dili çekmesini biliyorsunuz. dil karşılaştırması etik değil. kürtçe de hint avrupa dil ailesine mensup güzel bir dil. çok da zengindir çünkü bulunduğu konum itibariyle zengin arapça köklü farsça ve pratik türkçe ile haşır neşir olmuş zenginleşmiştir.

      katledilme falan demişsin. sırf bir dili konuştu diye bir halkı katletme vahşeti ne? belki senin dedelerini de katledip dilini değiştirmişlerdir : ) büyük ihtimalle liselisin burda ergenliğini geçiriyorsun bas git. kürtler veya kürtçe hakkında kaç kitap okudun da hangi araştırmayı yaptın da "tarih yok dil hırıltı" diyorsun : ) liseli abilerinden duyduklarınla gelme.
      ···
    3. 3.
      -3
      Oz turkce mi kaldi kurdum .. ulkemj seviyorm ve kurtce benjm bas tacimdir. Ezmane me nebi tu tus de me tunu ...
      ···
    4. 4.
      +1
      normalde senin gibi bir rus fahişesinin gayrimeşru evladına 2den fazla cevap vermem ama senin derdin belli oldu. ".Ben rusça konuşmuyorsam sizler de Kürtçe konuşmayacaksınız. " demişsin. istiyorsun ki senin gibi soysuz olalım. sen dilini bilmiyorsun diye susalım. sen milletini inkar ediyorsun diye biz de edelim. hadi ordan rusyada Tatarlar Türkçe konuşmuyor mu konuşuyor. rusyada Kazaklar Kazakça Türkmenler Türkçe konuşmuyor mu konuşuyor. sen tarih bilmezsin sana öğreteyim Kürtler osmanlıya savaşmadan sulh yoluyla idrisi Bitlisi-Yavuz Sultan Selim arasındaki anlaşmayla katılmışlardır. ve Osmanlıda bir Kürdistan eyaleti vardır. türkiye kurulurken ordaki Kürtler topraklarıyla beraber katılmışlarsa elbetteki dillerini konuşabilirler.

      çok gibik bir zihnin varmış gibi "kotop okoyop zohnomo koroltomom" demen çok ağrıma dokundu. o zaman bilmediğin konu hakkında konuşmayacaksın. çok merak ettim acaba nerenin ceosusun da zihnin bu kadar önemli. daha da seni giblemem. oçun ettiği laflara bak. senin ağzını eline vermek vardı ya neyse.
      ···
    5. 5.
      +2
      Sözlükte bu kadar k*rt varmıydı ya
      ···
    6. 6.
      +1
      Amk muallakleri farsçanın sağından solundan kırpıp dil oluşturmaya çalılıyonuz. Dil dediğimiz lehçenin ötesine gitmiyor. Şerefsizler Türkçeden bile o kadar çok kelime almışlar ki.
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster