/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2 -2
    Örnek ver bin
    ···
    1. 1.
      +1
      ulan en basitinden sol elle yemek yemek haramdır ya da ressamlar cehennemliktir diye hadisler var.Bi bu zeka seviyesine bak bi de kurana bak. Böyle zırvalıklar yok kuranda
      ···
    2. 2.
      -4
      ozgenyus kardeş bi yerden toplarken bir yerden fena sıçıyorsun yalnız bende müslümanım bu arada(çelişkili yazdığını falan ima etmedim, genel olarak bir hadis düşmanlığı sezdim o nedenle yazdım, diğer dediklerine katılıyorum)
      ···
      1. 1.
        -1
        panpa hadisler dinin temel kaynağı olamazlar. Burdan sakın sünneti kabul etmediğimi felan sanma ama o hadisler dediğimiz kitaplar peygamberimizden 100 yıl sonra yazılmıştır yani doğruluğuna güvenim çok az.Bi de yukarıya yazdığım hadisler kesinlikle uydurmadır.
        ···
      2. 2.
        0
        biz zaten önce kurana sonra hadislere bakarız, hepsini reddetmediğine sevindim panpa, hadis peygamberimize ve kurana uyuyorsa kabul ederiz, zaten ebu hanifede benim yazdıklarım, peygambere ve kurana ters düşerse yok sayın demiştir.
        ···
      3. 3.
        0
        aynen panpa hepsini reddedemem ama gerçekten çok saçma, Allahın bir insandan beklemediğini dinde varmış gibi gösteren ve insanları islamdan soğutan çok fazla hadis var. Benim kızgınlığım bunlara aslında.Bi de aklıma takılan bi şey var kuranda:Biz kitapta hiçbir şeyi ekgib bırakmadık diye bi ayet var. Burdan da kuranın tek kaynak olarak bi insana yeteceğini anlayabiliriz.Ha sen dersin ki ben hadislere de bakarım onlara güvenim tam,bi sorun yok bakabilirsin ama bakmayana da cehennemlik gözüyle bakılmamalı.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster