/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
http://www.incisozluk.com.tr/w/kaybediyorum-beyler/
  1. 1.
    0
    Şimdiye kadar yüzlerce yazarın ölmek istediğini belirten başlık gördüm.
    En son bu başlığı http://www.incisozluk.com.tr/w/kaybediyorum-beyler/ gördüm şuan uyumam gerekirken kalkıp bu yazıyı yazma gereği gördüm kendimde.
    Neden beyler neden ilk çare olarak aklınıza intihar geliyor? Bir düşünün ölüm çare olsaydı dünyada sağ insan kalırmıydı. Yarın çıkın sokağa gördüğünüz en mutlu insana gidin sorun yav birader böyle gülüyosun eğleniyorsun ama hiç mi derdin yok diye. Emin olun ki herkesin bir derdi vardır. Bakın beyler Rabbim herkese bir dert verir kimisine hafif kimisine linkini attığım kardeşimki kadar ağır hatta belkide daha fazlasını verir. Verir ki siz bu dertlerle uğraşırken acaba kulum bana daha mı yaklaşacak yoksa bendan daha mı uzaklaşacak diye bilmek ister. Ama siz ne yapıyorsunuz? Hemen ilk fırsatta intihara kalkışmak istiyorsunuz. Yapma güzel kardeşim yapma! Rabbine dua et. Dua et ama dua ederkende istediğin şeyleri elde etmek için ne kadar uğraşıyorsun bununda bir muhasebesini yap. 2 gün sonra ' ya ben o kadar dua ediyorum ama değişen hiç birşey yok dıbına koyayım ' diye sitemde etme. Ayrıca şunuda unutmayın ki Rabbim sevdiği kuluna dert verir. Dert verirki beni hatırlasın benden birşeyler istesin der. Hadi din yönünü geçelim yahu kardeşim senin bir ailen var dimi. Anan,baban,kardeşin var. Hadi sen düştün bi gaflete tak yoluna gitmek istiyorsun. Peki Ailenide mi hiç düşünmüyorsun lan? O anacığın seni 9 ay karnında taşıyan kadının yüzü ağlamaktan ne hale gelecek bir düşünsene. Bi yarak yedin kendini intihar ettin onlara ne olacak? Nasıl vereceksin bunun hesabını ahirette? Bakın arkadaşlar bakın kardeşlerim yaşı benden küçük olan kardeşlerim başımıza türlü dert geldi diye pes etmek olmaz. Baban mı evi terk etti? Sen büyü adam ol işini ekmeğine al evlen çoluk çocuga karış iyi bir baba ol. Ol ki yarın babanın düştüğü hatalara düşme. Çocuğuna bildiklerini hayat tecrübelerini anlat ki yarın oda büyüyüp çoluk çocuğa karışınca aynı şeyleri yaşatmasın kimseye. Sevgilin mi terk etti? Bırak gibtirsin gitsin sana kız mı yok kardeşim? Mevlananın bir sözü vardır Birşey olmuyorsa ya olmaması gerektiğindendir yada daha iyisi olacağındandır diye. Bu sözü yazın aklınızın bir köşesine. Günümüzde evlenip boşanan nice çiftler var. Sizde mi öyle olmak istiyorsunuz? Yanlış bir evlilik yapıp çocuklarınız ortada mı kalsın istiyorsunuz he? Neyse hem okuyanlar sıkılmasın hemde sabah erken kalkacağım için lafı fazla uzatmak istemiyorum. Allah yardımcınız olsun hepinizin. Unutmayın ki şuan pes etmeniz ilerde sizin gibi iyi insanları toplumdan mahrum etmenizi sağlayacaktır. Türkiyenin sizin gibi insanlara ihtiyacı var. iyi geceler kardeşlerim.

    Not: Unutmadan şunuda yazayım. Bir sözlük klasiğidir bu başlığı prim kasmak için yazdığımı düşünenler olabilir. Ben her gece yatmadan önce ç.dışı olarak başlıklara bir bakmak için girerim sözlüğe. Geçmişteki yolla pampacılığım hariç pek entry göremezsiniz profilimde. Demem o ki pek aktif birisi değilim sözlükte bu yüzden primlede pek işim olmaz benim.
    ···
   tümünü göster