/i/Tespit

  1. 26.
    0
    panpalarım müslüman bir erkeğin başka din mensubu bir kadınla evlenmesinde herhangi sorun yoktur. ancak müslüman bir kadının başka dine mensup bir adamla evlenmesi yasak olmasa bile hoş karşılanmamaktadır. nedenine gelecek olursak başka din mensubu erkek doğacak olan coçuklara veya eşine baskı ile kendi dinene sokabilir. olay budur. padişahların da uyguladığı budur. hem koskoca padişah adam bırakta biraz gibsin amk
    ···
    1. 1.
      0
      Aç Kuran ı oku lan şuan islam ın kuralını inkar ettin
      ···
    2. 2.
      0
      güzel kardeşime ayet-i kelime ile cevabımı vereyim.
      "Bugün size temiz ve faydalı şeyler helal kılındı. Kitap verilenlerin yemeği size helal, sizin yemeğiniz de onlara helaldir. Mehirlerini verdiğiniz takdirde, iman eden hür ve iffetli kadınlar ve sizden önce kitab verilenlerin hür ve iffetli kadınları, zina etmemek ve gizli dost tutmamak şartıyla size helaldir" (Maide 5).
      ···
    3. 3.
      0
      Tek ayete bakarsan yanlış edersin panpa

      Bakara 221
      Müşrik kadınlarla inanıncaya kadar evlenmeyin

      Maide 17
      Hiç şüphesiz Allah, o Meryem in oğlu Mesihtir diyenler andolsunki kafir olmuşlardır

      Tevbe 30
      Yahudiler: "Üzeyr Allah ın oğludur." dediler. Hıristiyanlar da Mesih Allah ın oğludur dediler. Bu onların sözleridir. daha evvel küfre sapanların sözlerini taklit ederler. Allah onları kahretsin!

      Kısaltarak yazdım panpa.
      ···
    4. 4.
      0
      güzel diyorsun panpam doğruyu da söylüyorsun çünkü kuran yoruma çok açıktır. bu nedenledir ki uygulayıcı olarak peygamberleri göndermiştir. zaten bu konu hakkında bir çok görüş ayrılığı da mevcut. bence en güzeli önce nikaha alıp sonra yavaş yavaş müslüman yapmak
      ···
    5. 5.
      0
      Yalnız burda yoruma açıklık yok, neden böyle denmiş diye düşünebilirsin ama direk olarak şirk koştuklarından bahsediyor. Ve şirk koşan biriyle evlenmende yasaklanmış.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster