/i/Televizyon

Sözlüğün renkli altincisi.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +13
    Rheagar Targaryan

    Nam-i diğer son ejderha. Mad King in büyük oğlu. Şakacı cana yakın ve eğlenceli kişiliği ile tanınır.

    Elia Martell ile evlendi fakat Lynanna Stark a aşık oldu. Harrenhal daki büyük turnuvadaki rahiplerini bir bir yendi ve şampiyon olduktan sonra karısına vermesi gereken güzellik tac ını Lynanna Starkın önüne bıraktı. Bir iki hafta geçmeden Lynanna Stark ı kaçırdı.

    Lyannanın ağabeyi Brandon Stark ( Eddard in da ağabeyi) kardeşini almak ve Rhegarı cezalandırmak için kralı yanına gitti fakat kral Oğlunu hakli görerek Brandon ı hapis etti. Bu sefer Lyannanın babasi yola çıktı ve onunda basina oğluyla aynı şey geldi. Mad King ikisinide öldürdü.

    Bu olaydan sonra Hanedanin başına geçen Eddard Stark kuyezden ordusunu toplayıp güneye yürüdü. Lyanna Starkın nişanlısı Robert Baretheon ise güneyden büyük bir ordu topladı. Eddard ve Robertin hocaları olan Jon Arryn ise doğudan büyük bir orduyla destek verdi. Starklarin kadim dostlari Tullyler ise Nehirovanin askeri gününü Eddardin emrine verdi. Bunlar olurken Rhegar Targaryan babasının emri ile büyük bir ordu topladı ve 2 büyük güç Nehirova yakınlarında 3 Dişli Mızrak diye bilinen bölgede çarpıştı.

    Robert Baretheon, Rhegar Targaryan ile savaşta bir nehrin yakınında karşılaştı, vuruştular, Robert ölümcül bir yara almasina rağmen Rhegarı çekiciyle öldürdü.

    Savaştan sonra Eddard Tower of joy denen yerw gitti ve orda lyannayi ölmek uzereyken buldu. Lyanna agabeyinin kollarında can verdi.

    Savaşın devamında ise yüzeysel geçecek olursak Krallık devrildi ve Robert Baretheon yeni kral oldu. Mad King dahil ele geçirilen tüm Targaryanlar öldürüldü. Eddard ise Kuzeyin Koruyucusu oldu.
    ···
    1. 1.
      0
      birinci daeron targaryeni yaz lan
      ···
      1. 1.
        0
        Daeron nedir amk kurdu
        ···
      2. 2.
        0
        düzenbaz prens veya kralın kardeşi cahilsin kardeş
        ···
    2. 2.
      0
      EE amık dizi izliyodum 1. spoylırı yedim. Demek o kulede Lyanna var. Neyse gibeyi spoilerını okuycam her taku
      ···
   tümünü göster