/i/Televizyon

Sözlüğün renkli altincisi.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +5
    -Sir Gregor Clegane part 1

    Nam-i diğer Yürüyen Dağ. Clagane hanesinin başı, ülkeye cüsseli vücudu ve zalimligi ile nam salmış bi şövalye.

    Dağ, daha doğduğu günden beri yaşıtlarin 2 3 katı bi cusseye sahipti ve babasi tarafından öldürmeye meyilli bir eğitim aldi. Daha 11 yaşındayken 6 yaşındaki kardeşi Sandor (tazı) oyuncağı ile oynadi diye kardeşinin kafasini yanan şömineye bastırmış ve yüzünü yakmistir, babasi ise oğlunu korumak icin Sandorun yatağının yandığını söylemiştir soranlara.

    Dağ, babası öldükten sonra ( ki babasını da onun öldürdüğu söylenir) Clagane hanesinin başına geçmiştir ve Lord Tywin Lannisterin sağ kolu olmuştur. Lord Tywin, onu savaş sırasında öncü kuvvetler komutanı yapmıştır.

    Robertin kral olduğu isyan sırasında Lord Tywin , kings landingi yağmalamış ve kapıları Ned Stark a açmıştır. Iste bu yağma sırasında Dağ, Lord Tywin in emri ile Dorne prensesi ve Rheagar Targaryan in karısı olan Kraliçe veliahti Elia Martelle önce tecavüz etmiş, sonrada vahşice öldürmüş, daha sonrada kalan bütün Targaryan çocuklarını katletmiştir ve Elia'nin kardeşi Obreyn Martell in ona düşmanliği buradan gelmektedir.

    Dağ, isyandan 17 yıl sonra kral eli turnuvasında yarı finalde 16 yaşındaki bi çocuk tarafından attan düşürülmüş ve itibari sarsilmiştır. Bu olaydan sonra Dağ daha da vahşileşmiştir.

    Dağ, 5 kralın savaşı sırasında Lord Tywin in emri ile Nehirova topraklarini yağmalamış, savaş kizisinca Lord Tywin in yanına dönmüş ve büyük Lannister ordusunun öncü kuvvetlerinin başına getirilmistir.
    ···
   tümünü göster