/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +26 -1
    Dün biliyorsunuz dost ve müttefik ülke dediğimiz Almanya’da Ermenilere yapıldığı söylenen sözde soykırım’ı kabul etti.

    Kendilerini Demokratik,Çağdaş diye tanımlayan Emperyalist ülkelerin bir çoğu bugünkü durumlarına fakir ve geri kalmış ülkelerin zenginliklerini sülük gibi emerek katliamlar yaparak gelmişlerdir.
    Başlıkta ki demek istediğim buydu. Medeniyet’e karşı çıkmak değil, onun içinin farklı şeylerle doldurulup millete sunulmasına, kalan tek dişi ile dahi girdiği yeri parçalamaya bölmeye meyilli olmasıydı.

    Bakalım Medeniyet timsali ülkeler neler yapmışlar ?
    Dünyanın Jandarması ile başlayalım,
    -Amerikalılar, sonradan geldiği topraklarda Kızılderilileri katledip tarihten silme noktasına getirdi.
    Kendi uydurduğu senaryoyla Afganistan’ı dünyanın en fakir, en büyük açık hava uyuşturucu tarlasına çevirdi.100.000 lerce masum sivil halkı öldürdü.
    Irak’a, olmayan silahları bahane edip Petrol’ü sülük gibi çekmek için girdi.

    -Fransa, kendini Eyfel kulesiyle aşkın başkenti diye adlandıran Fransa Ruanda’da 1 milyon insanı daha bundan 10-15 sene önce iç savaş bahanesiyle birbirine kırdırarak etnik temizlik uyguladı.
    Yıl 2016 diyoruz değil mi ? Bu zamana dek sömürgesi olan 14 Afrika ülkesinden Vergi adı altında Haraç almaya devam ediyor.Bu ülkelerde ki Sanayi ve Maden sektörlerinin tamamı yine Fransızlarda.

    Fransanın yine Cezayir’de yaptığı soykırım’da 1 milyon’a yakın Cezayirli öldü.

    -Kendilerini asaletin, soyluluğun eş anlamı gören ingiltere Deniz aşırı ülkeleri sömürgesi yapıp Güneşin batmadığı imparatorluk adını aldı. Sömürgeciliğin hakkını veren ve insanları esir olarak alıp ülkesinde köle olarak kullanan ülkedir ingiltere. Sömürgesi olan Hong Kong’ u daha 1997 yılında Çin’e devretti.

    -ispanya’nın bugün ispanyolca konuşulan Mekgiba, Brezilya gibi deniz aşırı topraklarda uyguladığı soykırım ve sömürgeleştirmeyle Güney ve Orta Amerika’da ki yerli halk nüfusu 20 sene de 8 milyondan 22.000 ‘ e indi.

    -Belçika doğal kaynakları ve verimli toprakları olan Kongo’yu sömürgesi yapabilmek için 10 milyon’a yakın Kongoluyu katletti.

    -italya’nın da sicili parlak sayılmaz bu konuda. Libya’da yaptığı işgal hareketiyle Osmanlının bu bölgede ki hakimiyetinin bitmesine sebep olan italya halkı baskı ve zulüm ile sindirdi.Bu sırada 10.000 lerce Libyalı köleleştirildi.En az o kadarı da öldürüldü.

    -Gelelim Almanya'ya.
    Afrika’da bugünkü Namibya topraklarını almak için 100.000 lerce insanı çölde susuzluğa mahkum edip acı çekerek soykırımın yanında adeta insanlık suçu işledi.
    2. Dünya savaşında 5 milyon’a yakın Yahudi’yi yine Hitler fırınlarda, Gaz odalarında yakarak insanlık dışı yollarla katletti.

    - En acısı ise Çin
    Uygur Türkleri Doğu türkistan’da akıl almaz boyutlarda baskı altında bir hayat sürmekteler. 1965′ten günümüze ne yazık ki 35 milyon Uygur türkü şehit edildi. inanılmaz bir rakam.
    Daha üzücüsü ise
    Akıbetleri bilinmeyen 100 bin Bayan Uygur Türk'ü evlerinden zorla alınıp bilinmeyen yerlere zütürülmüş. Bugün dahi haber alınamıyor ne yazık ki.

    işte medeni dediğimiz ülkelerin sicilleri.

    Şimdi kendimize bakalım.

    Benim atalarım,

    Dandanakan’dan Kurtuluş Savaşına kadar yapılan savaşlarda kendi toprakları ve halkını korumak dışında kan dökmedi.
    Daha bugün bile Güney doğu’da devam eden operasyonlar da önce Teslim ol çağrısı yapan Askerler bu ülkenin askerleri.

    En kudretli olduğu zamanlar da bile sömürge fikrini düşünmedi. Fethettiği ülkelerde, topraklar da yaşayan halka huzur, adalet, barış zütürdü. Yaşam biçimine dini inancına karışmadı müdahale etmedi.
    Benim atalarım hiçbir zaman mazluma kılıç çekmedi, kendisinden aman dileyeni öldürmedi.Çocuğa, Kadına el sürmedi.

    Çağ kapayıp, çağ açan Fatih dahi istanbul’a halkın sevgi gösterileri arasında girdi.

    Kurtuluş savaşı sırasında esir alınan ingiliz Komutan’a kendisi aç kalmasına rağmen kumanyasını veren, Çanakkale’de kendi cephesine yakın yaralanıp düşen Anzak askerini tedavi edip birliğine geri gitmesine izin veren güzel yürekli insanlarla dolu.

    Benim tarihimde insan’a,şefkat vardır. Zalimlerin karşısında, mazlumların yanında olmuştur.
    Biz gelin arşivleri açalım doğru ortaya çıksın dedikçe sen La Fontaine masalları anlatarak kendi kurguladığınız bu oyunları oynayarak geri adım attıramazsın.

    Bugün sizin 100-200 kişi alırken bile burun kıvırdığınız Suriyelilerin 3 milyonuna ev sahipliği yapan bu milleti böyle deli saçmalarla ancak güldürürsünüz.

    Özet : Birini suçlamak üzere ileri uzattığın elinin üç parmağının seni gösterdiğini unutma.
    ···
   tümünü göster