1. 26.
    0
    Ya bu ne saçma yorumdur, bir de bilgisiz gelme demiş ashdgashdghla
    sen git göktürk dönemi türkçesini kullan birader, modern türkçeyi kullanmak zorunda değilmişiz ulan ne değişiksiniz.

    gelelim bilim meselesine. rica ediyorum bana göktürk kağanlığının, avrupa hun devletinin bilimini göster. yıldızlara bakıp fal bakmayı bilim sanmıyorsundur umarım.. bu devletlerden bir kaç bilim adamı gösterirsen de sevinirim.
    sen sanırım bir zamanların bağdatını, endülüs'ü araştırmadın. ne biliyim filozoflarına bak ibn haldun, ibn rüşd.. farabi var türk mü değil mi meçhul o bile sadece arapça eser vermiştir. ali şir nevai bile arapçayı dillerin en güzeli olarak görür, hintçeyi en kötüsü olarak görür.

    neyse bilime geri dönelim. el razi, battani, cabir bin hayyan, batlamyus'a kafa tutan el seci vs. islamın altın çağı denen dönem avrupa biliminin gelişmesinde büyük öneme sahiptir. tabii bundan arapların yanında farslar ve türklerin de etkisi var. (farsların daha fazla)

    40 çeriyle çin sarayını basma meselesi senin atsız'ın romanında okuduğun gibi değil. saray basılıyor ama hemencecik bastırılıyor. arapların orta asya fetihlerini bilmiyorsun sanırsam. aç bak bakalım o emevilere, abbasilere toprakları ne kadar geniş?

    Kısa boylu moğol atlarını desen tamam da Türk atlarında pek iş yok.
    Yakın zaman için; 1800'lerin sonlarında bile Arabistan'dan at getiriyoruz. Sen düşün işte.

    Ha bir ortaokullu demişsin, ne diyeyim sana neyse ortaokullu olak. otaku motaku değilim dellendirme beni. miyazaki'nin de dediği gibi "otakular midemi bulandırıyor."
    ···
   tümünü göster