/i/Tespit

  1. 101.
    0
    bnde inanmiyordum, topkapi sarayindaki kuranla , arapca herhangi birini karsilastir ayni dostum. yani degismemis.

    kadinlara oyle onem veriliyorki burda anlatamam. sana tek birsey soleyeyim. erkekte Allahin hic bir sifati yoktur. kadinda rahim sifati vardir. biz oraya neden rahim diyoz? yaratan sifati Rahman ve rahim cunki.
    dil surekli degisiyor ama sistematik bir matematikle degisiyor. mesela biz bitkileri cift cift yarattik diyor. bitkilerdeki cinsiyet o donemde bilinmiyordu. sana sacma gbi gelen hitap aslinda ebcet hesabi denilen sistemi ortaya koyuyor.
    dicenki neden acikca solememis. mesela interneti, televizyonu flan diyelim. o donemde bunu solese kim inanirdiki bu meseleye? o donemin insaninin akli kabilinde gelmis, sirlarla gizlenmis ve gunumuze igib tutmustur. gunesi anlatan ayetlere bak, hayretler icerisinde kalirsin.
    kendisinden biz diye bahsettigi yerde yaratma isinden ve dunya nizamindan bahsederken kullanir. sebebi arada ki elciler, meleklerdir. Allah sana kibar olmayi ogretir.
    ama teklik, ondan baska ilah olmama ve hesap konusunda ben der. buda Allahin nekdar buyuk bir ahtla konustugunu gosterir. Allah kendisi ustune yemin eder. ama ayni zmanda soluksuz kosan atlara yemin olsnkide der. mana aramak lazim gelir, edep ve terbiye ile dusunmek icab eder. Allah Allahligindan vaz gecmez . bunu unutma.

    eger inanmamak icin 3 sebebin varsa inanmak icinde 3 sebebin var. onemli olan bir ilahin kabul etmek degil, onu bulup ona kavusmaktir. bunca sistemi , kozmik uzayi ve kendi vucudunun bir tesaduf eseri olduguna inaniyorsan, primat ailesinde basarilar...
    ···
    1. 1.
      0
      Ahzab suresi, 53. Ayet:

      "Ey iman edenler! Peygamberin evlerine vaktine bakmaksızın ve yemeğe izin verilmedikçe girmeyin. Fakat çağırıldığınız vakit girin. Yemeği yediğinizde de hemen dağılın. Sohbet etmek için de izinsiz girmeyin. Çünkü bu haliniz Peygambere eziyet veriyor, ama o sizden utanıyor. Fakat Allah gerçeği söylemekten utanmaz. Hem O'nun hanımlarına bir ihtiyaç soracağınız vakit de perde arkasından sorun. Böyle yapmanız hem sizin kalbleriniz ve hem de onların kalbleri için daha temizdir. Hem sizin Resulullah'a eziyet etmeye hakkınız yoktur. Ondan sonra hanımlarını da ebediyyen nikâh edemezsiniz. Çünkü bu Allah katında çok büyük bir günahtır."

      Tüm insanlığpa indirilen bir kitapta bundan bahsediliyor. Ya yapma gözünü seveyim. Şimdi yazacaksıno ayetin sebebi de şuydu buydu diye. Neyse herkesin inancı kendine.
      ···
    2. 2.
      0
      amk cocu herkezin inanci kendineyse neden burda baslik acip kurana dil uzatiyon?
      ayetteki mana cok basit. resulullahim etrafinda okadar cok insan varki, kendi ailesiyle vakit geciremez oluyor. herkez evine davet etmek, evine misafir olmak istiyor. fakat peygamber kimseye simdi musait degilim , sonra gel demiyor. aileside bu durumdan muzdarip ama kalp kirmamak icin kimseye birsey demiyor. bunun ustune bu ayet iniyor. bakarsan ayete aile haklarini korumak uzre geldigini anlarsin.

      bnde seni bilgili atayiz sanmistim. sen youtubedan charls amca videolari izleyerek atayiz olmus, cahil bir arkdassin ki boyle basit aciklamasi olan bir ayeti bile idrak edicek kapasiten yok.
      kuranin temizligi konusunda suphesi olan topkapi sarayinda hz. osmanin sehit edildigi nusha var. gidip kontrol etsin amk. realiteye inannlar 1400yil 1 harf degismeden kalan kitap varsa ona inanicam amk
      ···
   tümünü göster