/i/Televizyon

Sözlüğün renkli altincisi.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 76.
    +4
    Eddard 'Ned' Stark part 1

    Eddard, kuzeyde Lord Stark ın 2 oğludur. Ağabeyi Brandon Stark hem daha büyük olduğu hemde liderlik konusunda bir dahi olduğu için Eddard bir lider gibi değil de bir sağ el gibi yetiştirildi.

    12 yaşındayken Eddard babası tarafından Jon Arryn'in yanına Vadi ye gönderildi. Vadinin koruyucu Jon Arryn, Eddard ın yanında Baretheon hanedanindan Eddardla aynı yaşta olan Robert diye bir çocuk daha aldı. Jon ve Eddard tam 13 sene beraber eğitim gördüler. Eddard burada Ned ismini aldı.

    Ned, 25 yaşında evine döndü. Bir yıl sonra Harrenhaldaki turnuvada Prens Rheagar Targaryan güzellik tacıni Robert Baretheon un nişanlısı ve Eddard ın kız kardeşi Lyannanın önüne bıraktı ve 1 2 hafta sonra Rheagar Lyannayi kaçırdı.

    Bunun üzerine Tully lerden Catelyn adında bir kızla yeni nisanlanmis olan Brandon Stark, kız kardeşini almak ve prensi cezalandırmak için güneye krallığın başkentine gitti fakat Kral 2.Aerys (Mad King) Brandon u yakaldi ve hapse attı. Bunun üzerine babalari Lord Stark Başkent e gitti ve Kuzeyi ve kılıcı Buz u Eddarda emanet etti.
    ···
   tümünü göster