/i/Televizyon

Sözlüğün renkli altincisi.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 76.
    +5
    Eddard ' Ned ' Stark part 3

    Eddard küçük bir birlik alıp Fırtına Burnunu kuşatmış Mace Tyrell in üzerine yürüdü. Mace Tyrell kaçtı ve Eddatd FırtınaBurnunu kurtarmış oldu.

    Eddard en yakın dostlarından Howlann Reed ve 4 arkadaşı ile Lyannanın olduğu Tower Of Joy a gitti. Rheagar Targaryan, gelmis geçmiş en iyi savaşcı olan Arthur Dayne i ve 2 kral korumasini Lyannayi korumasi icin orda bırakmıştı. Küçük bi çarpışma sonrası Howlann Reed, Arthur Dayne i tam Ned i öldürecekken arkadan bıçakladı. Ned kaleye girdi ama Kardeşi Lyannanı kanlar içinde buldu. Lyanna Ned in kucağında ölürken son sözü 'Bana söz ver Ned' oldu.

    Eddard ordusunu alip kral şehrine yürürken, Robert ve ordunun devamı hala Nehirova daydi. Eddard şehre gittiğinde şok edici bir manzarayla karşılaştı. Lannisterlar şehri yağmalamış ve kapıyı Eddarda açmıştı. Eddard en iyi adamlariyla kızıl kaleye girdi, babasının ve abisinin öldürüldüğu salona geldiğinde tahtta Mad King yerine Jamie Lannisteri buldu. Jamie kral koruması olmasina rağmen babasi sehti kuşattıgi zaman kralı öldürmüştu.

    Eddard eğer Jamie yi kaldirip taht a otursa yedi krallığın yeni krali olabilirdi fakat yapmadı. Jamie nin yakalanmasini emretti. Bir ay sonra iyilesen Robert ordusu ile şehre geldi. Daha önce bir Targaryan ile evlenmis büyük büyük dedesini bahane ederek tahtta hak iddia etti herkes onay verince Robert Baretheon yedi krallığın yeni kralı oldu. Ölen nişanlısı yerine Cercei Lannister ile evlendi. Maneci babasi Jon arryn i kral eli yaptı. Eddard ise tekrar kuzeye döndü.
    ···
   tümünü göster