/i/Futbol

it's the futbol that's the futbol
  1. 1.
    +5
    top sürme yeteneği birinci sınıf olarak gözükmektedir. Onun yerinde olsam büyüklerimden fikirler alırdım. Bu vakitte yapacağı en ufak hata yıllarca geri zütürür kendini ancak yapacağı faydalı şeylerse onu en tepeye taşıyacaktır. Bruma gibi bir son yaşamak istemiyorsa ona önerilerim şunlardır:

    -Büyük takım hayali kurmamalı, yani amacı kendini geliştirmek olmalı. Robinho real madrid'de iken onu geleceğin Pele'si olarak görüyorlardı ancak vasatın üstü bir futbolcu olabildi. Bu sebeple adım adım gelişmelisin Emre. Küçük takımın büyük oyuncusu olmakla işe başla. Sorumlulukların çoğalır ve kendine güvenin artar. Daha sonra büyük takıma gittiğinde rahat edersin.

    -Yıldız oyuncu olacaksan tek yönlü olmamalısın. Fizik gücün, teknik kapasiten, oyun bilgin çok güçlü olmalı. Bana sorarsan yaşına göre bu üçünden şöyle sıralama yap 1 oyun bilgini geliştir. 2 teknik kapasiteni arttırmak için çalışmalar yap 3 fizik gücünü arttır. Neden fiziği sona bıraktın dersen. Ben senin sahada çok diri olduğunu gördüm. Zaten diğer oyunculardan üstünsün. Daha fazla güç yerine zekanı kullanarak çok çok ileri seviyeye taşırsın oyunu. messi, xavi, david silva, zidane, hagi Bu tip oyuncuların oyun tarzlarına dikkat et hepsi çok sıra dışı futbolcular. Her birinin çok yönlü yetenekleri var.

    -Medyanın seni yıpratmasına izin verme. Medya seni yönlendirmeye çalışır. Balon gibi şişirmeye çalışır. Sakın patlama kimseyi umursama. Etrafında güvendiğin abiler olsun sana yön göstersinler. Duygularına yenik düşersen bir bakarsın 3 büyüklerin yedek koltuğundasın ve genç semih gibi sürekli forma bekliyorsun. gelecek planların 5 senelik olsun hep kısa vadeli planlar yapma.

    -Sigara, alkol, gece hayatı gibi kötü alışkanlıklara 40+ yaşta başla.

    Umarım bizi gururlandırırsın yolun açık olsun.
    ···
   tümünü göster