/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    -2
    Bilinle dini niye karşılaştırıyosun ki
    ···
    1. 1.
      +1
      Çünkü kardeşim ateist lere bilimsel cevap verecen
      ···
    2. 2.
      0
      Bir çoğunun bilimle alakası yok ki zaten, dünyada fiziksel kanunların olması ve bilimin üretilmesi yaratıcının olmadığını göstermez bunu anlamıyolar
      ···
      1. 1.
        0
        tanrının varlığı büyük bir iddiadır. bu iddiayı kanıtlamak iddayı ortaya atanın sorunudur. aynı şekilde doğru dinin islam olduğunu söylemek daha geniş bir iddiadır ki daha büyük delil gerektirir. Bilimsel kanıt yok ise felsefi kanıt gerekir. Bu da yetersiz ise (ki bu durumda öyle) islam geçersizdir. saygılar.
        ···
      2. 2.
        0
        Yaratıcının olmadığını şuana kadar kanıtlayabilen yok,big bang teorisine bende sıcak bakarım ama o ilk küçük molekül nasıl var oldu bunu açıklayabilecek bir teori hala yok,her şeyin en başını düşününce bişeyin yaratmış olması gerekir diyorsun. Yaratıcının var oluşunu düşünüyorsun bu sefer daha da bugda kalıyorsun. Eğer bilim herşeyin en başını açıklayabilirse o zaman kimse aksini idda edemez. Felsefenin kalıplaşmış kanıtları yoktur felsefi kanıt ifadesi bence yanlış bir ifade. Benim inancıma göre din ve bilim birbirine zıt şeyler değildir asla. Bilimde evrenin parçasıdır ve var oluş sebebi vardır.Din insanın kendisinde biten bir olaydır geçerli veya geçersiz kılmak insanın kendi bileceği iştir.
        ···
      3. 3.
        0
        öncelikle tanrı kesinlikle var diyemezsin. Kesinlikle yok da diyemezsin.Bu manevi bir olaydır kişinin kendisinde biter. Big bang kendisi oluşamıyorsa tanrı da kendisi oluşamaz. Tanrı kendi kendini var etti diyebiliyorsan Big bang neden olmasın ki burda çoklu evren teorisine bakmak gerek.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster