/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +5 -1
    Çoğu dediğinde haklısın fakat hadisler konusunda biraz sıkıntın var hadislerin çoğu doğrudur ama bazı alimler bunları yanlış yorumlayarak anlatıyor sıkıntı burada. Zaten hadisler Kur-an ı kerim in tamamlayıcısı olarak gönderilen Hz. Muhammet in yaptıkları ve söyledikleri dir bunları inkar etmek kuranda bazı ayetleri inkar etmek gibi bir şey bundan dolayı dikkatli ol sorun yine din alimlerine yanlış yorumlar hadis in yanlış veya ekgib olduğu anldıbına gelmez. Ayrıca nerede yazıyordu tam hatırlamadım bir zaman gelecek ki Müslümanlar hadisleri ve sünnetleri bırakıp sadece kuran a yönelecek daha sonra işin içinden çıkamadıklarında hadisleri kaybettikleri için kendileri yeni şeyler üretmeye çalışacak bu şekilde Hz Muhammet i örnek almak yerine kendi kafalarından uydurdukları şeyleri örnek alacaklar dir birşey görmüştüm tam olarakta yazamadım herhalde ekgib olabilir bilen varsa tamdıbını yazara sevinirim. Neyse işte hadisler ile ilgili oldular bunlar dikkatli olunmalıdır.
    ···
    1. 1.
      +2
      Hadisler peygamberimiz öldüğünde yazılsaydı doğru diyecektim buna ama 250 yıl sonra yazılmış. Nasıl güvenebilirim açıklar mısın? elbette gerçek olan hadisler vardır lakin buna emin olamayız. Bende diyorum ki Kuranda da geçtiği üzere onda ne ekgib ne de fazla vardır her şey tastamamdır dan yola çıkarak Kuranın bize yettiği ve de doğru bilgiye Kuranda da anlatıldığı üzere akıl ve vahiy yoluyla gidildiğini söylemek istiyorum. Üstteki hadis ayet fotoğrafımı gördün eğer hadis denen bir şey olmasaydı bugün Cübbeli gibi hocalar firit atmayacaktı ya da sakız çiğnemek orucu bozar mı gibi sorular da olmayacaktı.
      ···
      1. 1.
        0
        Bu konuda realist e katılıyorum hadis kitapları çok katı kurallar ile yazılmıştır tek kişinin değil binlerce kişinin bilgisinin karşılaştırmalı olarak yazılmıştır. 250 yıl olayı çokta önemli değil yani
        ···
   tümünü göster