/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +580 -67
    olay dün başıma geldi sıcağı sıcağına anlatıyım . Malum Ramazan geldi ve herkeste bir telaş , sinir harbi hakim .Ben de iftar için 1 tane pide almak için fırının yolunu tuttum. Yaklaşık 15 dk bekledikten sonra nerdeyse dükkana girebilecektim (Ankara dikmen seymenlerin olduğu parkın yanındaki fırın isteyen gidip bakabilir ne kadar sıra olduğuna . ) . Zengin , kendini beğenmiş öküz gibi göbeği olan , godoman herifin teki mercedesi ile yarı park halinde fırının önünde durdu ( hemen girip çıkacak gibi olur ya umarım anlamışsınızdır .) . ilkinde bi sıraya baktı sonra amaaaan der gibi mimik oluşturdu ve direkt girmeye çalıştı dükkanın içine ( biz hala dışarıdayız .) hemen önümde en az 60 yaşında olan amca dediki
    A: amca , L: ben , G: godoman herif

    A: Evladım sıraya girsene bak herkes bekliyor
    G: Beyefendi acelem var
    A: e ona göre kendini ayarlasaydın ya o zaman evladım ?
    A: Tamam beybaba napıyım acelem var dedik işte . Bi de sıraya mı giricem ??
    bu cümleyi duyduktan sonra beynimden bütün trigonometrik formülleri mikser gibi fırtınada karıştırdıktan sonra ağzımdan şu kelimeler döküldü:
    L: Sıranın mı size girmesini tercih ederdiniz bayım ?

    bunu derdemez Fırının sahibi elindeki pideleri bırakıp dükkanın tapusunu getirmeye gitti , ustalar un bulaşmış olan bıyıklarını ateşe verdiler , bütün pide kuyruğu mekgiba dalgası yapmaya başladı , dükkanın önünden geçen her araba durup 1 dk saygı duruşunda durup binip geri gidiyordu . Tabii artık öncelikli olduğum için bana pideleri verdiler ben de eve doğru yoluma koyuldum . Son bir kez arkama bakarken godoman herif ustaların kullandıkları kürekte striptiz yapıyordu . Gelenek yerini bulsun . bu da böyle bir anımdır.
    ···
   tümünü göster