/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +46 -4
    Where is the Adalet ?
    ···
    1. 1.
      +4 -3
      helal et. ceza 15 sene falan değildir. yani 15 sene evet ama bunun yatarı 10 sene bildiğim kadarıyla.bu 10 senenin son 1 senesi denetimli serbestlik. yani cezaevinde 9 sene geçirecek. bununda 3 senesi falan kapalı cezaevinde(hakiki ceza ve cezaevi budur aslında).kalanı açık cezaevinde gececek. açık cezaevi bildiğin askerlik hiçbir farkı yok. ayrıca açık cezaevindeyken 3 ayda bir 1 hafta evde kalabiliyorsun. cezaevinde veya adliye gibi kamu alanlarında çalışabiliyorsun. servisle zütürüp getiriyolar bildiğin amk. tabi disiplinsiz bir davranışın olmaması gerekir tüm bunlar için ki çoğu kişi de rahat durur. ha bana sorarsanız hiç ceza almaması lazımdı o ayrı ama 15 sene demeden önce biraz araştırın amk.

      peki hangi durumda direk alınan cezayı yatar. suça ve suçluya göre değişiyor bu olaydan örnek vereyim anlamanız için.

      mesela bu abla cezaevinden çıktı bi daha adam öldürdü.o zaman 15 sene değil daha fazla yer. o yediği cezanın tamdıbını kaç seneyse artık hepsini yatar. bu olaydan örnek verirsek yine önceki suçundan (15 sene) indireme giden 6 seneyide geçirirler üstüne.(toplam aldığı cezanın büyük bölümünü de kapalı cezaevinde geçirir. cezaevi şartları daha da ağırlaştırılır.)

      hukukçu falan değilim yanlışlar olabilir tabi kabataslak böyledir.
      ···
      1. 1.
        +5
        Gardiyansmisin kardesim sen
        ···
      2. 2.
        0
        Yok la bi ara mahkemelik olayimiz vardı avukatla konuşurken anlatmıştı bu tarz şeyleri.
        ···
      3. 3.
        0
        Hakimin kayıp dölü amk
        ···
      4. diğerleri 1
    2. 2.
      +6 -1
      lan gibik 15 sene değil 10 sene diyonda, 10 sene az mı amk... namusunu korumanın insan gibi yaşamaya çalışmanın bedeli 15 değil 10 değil 1 sene bile olmamalı hatta devlet bu kadını sığınmasına rağmen koruyamadığı için tazminat vermeli
      ···
   tümünü göster