/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +1 -1
    PANPA OSMANLIDA'DA ŞERiAT UYGULANIYORDU VE OSMANLI ZERRE GELiŞMEDi. HEP OLDUĞU YERDE DURDU , ÇÜNKÜ ŞERiAT DiYE DiYE TOPLUM iLERLEYEMiYOR ÇÜNKÜ ÜRETiM VE SORGULAMA DURUYOR. iNSANLAR iNANCI BASKICI BiR HALE GETiRiYOR.

    BiRAZ MANTIKLI DÜŞÜNÜRSEK ; iNANÇ DEDiĞiMiZ ŞEYLERi OKURUZ VE BUNLARI KENDi ÜZERiMiZDE HAKEM KILARIZ GERi KALANLARA DAYATAMAYIZ. ÇÜNKÜ GÖSTERiŞ DEĞiLDiR iNANÇ.

    BiR SÜRÜ DiNE MENSUP iNSAN VAR.

    TEK YOL VAR ODA KURANIN ÖZGÜRLÜĞÜ YANi " SENiN DiNiN SANA BENiM DiNiM BANA " MANTIĞI. GERi KALAN BOŞ LAF.

    iNSANLIĞIN GELiŞMESiNiN TEK ŞARTI DiNLERiN YÖNETiME DAHiL EDiLMEMESi YOKSA ÇIKARLAR UĞRUNA KULLANILIR VE YÖNETiCiLER MAL MÜLK SAHiBi KAZANARAK OTORiTESiNi GÜÇLENDiRiR VE HALKINI EZER , ARKASINA DiN GiBi GÜÇLÜ BiR AFYONU ALAN HERKES HÜKMETMEYi ABARTIR ...
    ···
    1. 1.
      +1
      şeriat uygulandığı tek dönem hz. muhafazid ve 4 halife dönemidir. osmanlının uyguladığı kuran şeriatı değil sünni şeriattır. iranda uygulanan şii şeriatı mesela. bu arada soruna gelecek olursak şeriatın kelime anlamanı oturtamamışsın. osmanlı bile bunu oturtmuştu. şeriat kanunları sadece müslümanlar içindir. müslüman olmayan birisi zaten şeriat kanunlarıyla yönetilemez.
      edit: bu arada demokrasiyi bile güzelce allayıp, pullayıp kullanabilir bir insan. gayette görüyoruz örneklerini. insanlar dini kullanır falan bu saçmalık. zaten din kullanılıyor.
      ···
    2. 2.
      0
      osmanlı nasıl gelişmedi be nerenden sallıyosun anlamadım yani siz uzaya çıkmak istediniz islam mı size engel oldu anlamıyorum nasıl bi kafadır bu kos koca osmanlıda toplam 40 küsür hırsızlık oldu bunlardan sadece 10 -12 tanesinin eli kesildi burdaki adaleti görebilirsin herşeyi geçtim sen ALLAH ın koyduğu kanunlara gerici yanlış mı diyorsun kardeşim
      ···
   tümünü göster