/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +40 -1
    Panpa asiri baskici olunmadigi surece baskida yarar var yoksa toplumdaki gotu taklu veletler bile ahkam kesmeye kalkar
    ···
    1. 1.
      +13 -1
      Çözüm baskı değil panpa.. Sevdirmen gerekir.. Misal ilk defa oruç tutan bir çocuğa iftar zamanı küçük bir hediye versen anlamı çok büyük olur veya iftar sofrası çocuğun sevdiği yemeklerden oluşsa hoşuna gider.. Oruç güzel anılar ile zihnine kazınır.. Diğer tarafta ise oruç tutmazsan yanarsın gibi söylemler ile oruç tutan çocuğun zihninde oruç çok farklı bir şekilde yerleşir.. Algı önemli..
      ···
      1. 1.
        +3
        pnpi sen niye her cümle gibi şeyde sonra .. koyuyorsunki lan daha bi anlamlı geliyo şukuluyom amk.. artık bende yapcam.. lan..
        ···
      2. 2.
        0
        Kendimce bir anlamı var panpa..
        ···
      3. 3.
        0
        mantıklı pnp..
        ···
      4. diğerleri 1
    2. 2.
      +1
      Bu da farkli bir bakis acisi panpa olabilir
      ···
      1. 1.
        +5
        Çocuklar daha çok küçük yaşlarda bir çok şeyin farkına varıp çabuk olgunlaşıyorlar.. Ebeveynlerin bu duruma ayak uydurması gerekir.. Eskilerden olduğu gibi bunu yap bunu asla yapma dememeli.. Sevdirmeli.. Sevdirirken de önemli bilgileri çocuğun hayal gücüne göre zihnine yerleştirmeli..
        ···
    3. 3.
      +4
      Baskici degilde fazla yuz vermicen dominant olcan her istedigini yapmican cocugun her zirladiginda istedigi seyi yaparsan yada bir cocuga satastiginda kendi cocugunu savunursan simarik büyür yeri geldimi vuracaksin. Kotu birsey yaptigininda uyarcan iyi birsey yaptiginda sevecen boylece sartlanan cocugunuz iyi birsey yapcaginda odul alcagini dusundugunden iyi davranislar sergilemeye baslicak
      ···
      1. 1.
        +2
        Çok güzel ifade etmişsin.. Ne yazık ki bizim toplumumuzda çocuk bir yanlış yaptığında dayak ile terbiye edilmeye çalışılır.. Halbuki dayak yerine, misal bir hafta boyunca sevdiği bir şeyi yasaklasan çocuk için daha caydırıcı bir ders olur..
        ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster