/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +307 -186
    Öncelikle bunlar kendi bulduğum hakikatler değil Risale Nur eserlerinden öğrendiğim bilgilerdir

    1.Çook büyük bir hızla dönen dünyada milyonlarca metre küp suyu uzaya dökülmeden tutan yerçekimi meyveleri neden ağaçtan düşürmüyor? Neden yağmur damlaları düşmesi gereken normal hızla düşüp kafamızı delmiyor? Demekki yerçekiminin ötesinde yerçekimini sebep kılan bir ilah var
    2-Denizler ve ormanları kim temizliyor her gün milyonlarca hayvanın öldüğü ormanları küçük bakteriler vesilesiyle kim temizliyor eğer leş yiyiciler ve ayrıştırıcı bakteriler olmasaydı milyonlarca hayvan leşinden yasanabilirmiydi? Veya tek bir kirin bile belli olduğu masmavi denizler? insanın yaptığı kirlilikler hariç tek bir kır gördünmu o koca okyanusları bazı aciz hayvanları vesile ederek kim temizliyor?
    3-Kücücuk bir tohumda bir ağacın progrdıbını kim sığdırabilir? Güçsüz kuvvetsiz ilimsiz ve tatsız topraktan lezzetli meyveleri çıkaran nedir bunu toprak yaptı demek insanı insanlıktan çıkarmazmı?
    4-insanların parmak uçlarını ve yüz hatlarını düşün bu kadar küçük bir alandan milyarlarca farklı yüz ve parmak izi çıkarmaya kimin kudreti yeter düşün ki 2 insana farklı parmak izi vermek için dünyaya gelmiş ve gelecek bütün insanların parmak izini bilmek gerekirki ikisinide aynı izi vermesin bu ilimde ve Kudrette Allahu Teâlâdan başka kim olabilir?
    5-Kurandaki mucizelere bir bak 1400 sene evvel demirin gökten indiğini okuma yazma bilmeyen biri bilebilirmi? Ya dağların yeryüzünu dengeleyen kaziklar olduğunu? Ya bingbangi? Ve ya benzeri asla getirilemeyecek bir kitap olan kuranı kerimi bir kul yazabilirmi

    Akıllı bir insanın bütün bu gerçekleri görmemesi aptallıktır.
    ···
   tümünü göster