/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +18 -10
    1) Çekimin uygulandığı cisim ne kadar büyükse, uygulanan yerçekimi kuvveti de o kadar büyük olacaktır. Meyveler küçük olduğu için dalda kalabiliyor ancak bir karpuz olsa dalda kalabilir miydi ?

    2) Sorunun içinde cevabını vermişsin zaten. O bakteriler temizliyor işte. Kirlenen su da buharlaştığı zaman temiz olarak buharlaşır bu arada. Arkaya kalan kir ise bakteriler tarafından gazlara dönüştürülür.

    3) Tohum zaten ağacın genetiğini taşır. Dünya içindeki bakteriler sayesinde olan döngü neticesinde toprak mineraller ve vitaminlerle doludur. Tohum kendini bu besinleri kullanacak şekilde büyütmeye adapte etmiştir. Aynı türün fidanları dünyanın farklı yerlerinde farklı boyutlarda olması bunu kanıtlar. Zaten buna adapte olamayan canlıların da nesli tükenmiştir.

    4) Bu sorunun cevabı internette mevcut. Çok uzun olduğu için buraya yazamam. isteyen araştırabilir.

    5) Ne sorduğunu tam olarak anlayamadım. Bilmin bulduğu bulgular ile bilmi vurmaya çalışıyorsun.

    Risale-i nur denen deli saçmasını okuyacağına lise 1 fizik kitabı okusan cevaplarını kendin bulurdun. Müslümanlar için çok tehlikeli kitaplardır bunlar. Dikkatli incelerseniz ne tür sapıklık olduğunu anlarsınız.
    ···
    1. 1.
      +4 -2
      5i anlayamamanıda ben anlayamadım diyorki bugünki bilimin bile demirin uzaydan gelen çöküntüler sayesinde dünyaya yerleştiğini kuran yazıyor hiçbir eğitimi üstelik okuma yazması olmayan bir insanın bunu bilmesi nasıl mümkün olabilir müslümanlar sadece kadercilik yaptığı ve zahiri alimler yüzünden sen ateizmi benimsemiş olabilirsin ama islam bilimi reddetmez aksine teşvik eder
      ···
    2. 2.
      -1
      Kardesim soyle dusun, Allah cc belirli kurallar yaratmis, Dunyanin yaratilisi da bu kurallar uzerinedir.
      ···
    3. 3.
      0
      Şöyle bir şey var. Ben asla müslümanlar bilimi redderder diye bir şey söylemiyorum. Herhangi bir insanın inancı üzerinde yorum yapmak benim haddime değil.

      Kuran arap dilinde bile anlaşılması güç, anlamı her tarafa çekilebilecek bir kitap. Kitabı aşağılamak için söylemiyorum bunu. Aslında edebi açıdan bakılırsa muhteşem bir kitap.

      Şimdi kurandan cımbızlayarak kuranı aşağılayanlar olduğu gibi bir de bunu yükseltmek isteyenler var. Müslüman inancına göre allah insanları sınava sokuyor ve inancını test ediyor öyle değil mi, peki insanlara kurandan mucizeler yollamak kopya vermek sayılmaz mı ? Bilim insan evrim ile oluştu dediğinde bilim haksız, ancak kitapta anlamı çıkabilecek bir şey bulunduğunda kitap zaten bunu yazıyor deniliyor ve bilim burada haklı deniliyor ki bence bu büyük bir çelişki. Müslümanların inançlarını kanıtlamak için böyle şeyler yapmalarına gerek yok. Sonuçta iman görmeden inanmak değil midir ?

      Bu arada geçenlerde bir kitaba rastlamıştım, yazar tanrı ile msnden konuştum diyordu. Said nursi ile bu adamın ne farkı var ?

      http://michaelgibkofield....lardan-tek-dunya.html?m=1

      Tasavvuf ve tarikatlarla ilgili eskiden yazar olan michaelgibkofield in yazısı. Kendisi müslüman ve tasavvufun islamiyet ve Türkiye için - hatta dünya - için tehlikesinden bahsettiği yazıyı gerçekten bilgilenmek isteyen panpalarım okuyabilirler.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster