/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +2
    1) Ganj Nehri’ne Girmek

    Ganj Nehri Hinduların kutsal saydığı şeylerin başında geliyor. Ganj Nehri’ni Tanrıça Ganga kabul ederler ve bu nehirde yıkandıklarında günahlarından arındıklarını düşünürler. Ayrıca ölülerini Ganj Nehri kıyısında yakıp küllerini nehre attıklarında ölülerinin ruhlarının özgürleştiğine inanıyorlar.

    2) ineklerin Kutsallığı 

    Hindulara göre inekler kutsal hayvanlardır. Öyle ki dışarıdan ineklere taptıklarına inanırız. işin aslıysa, Krişna dedikleri Tanrılarının ineğin vücudunda beden bulduğunu düşünürler. Bu sebeple ineklere asla zarar vermezler, etini yemezler. Hindistan sokaklarında inekler serbestçe gezerler

    3) intihâr Meselesi

    Hindistan’daki ilginç geleneklerden biri de intihârın günah kabul edilmemesi hatta takdir edilen bir eylem olması. intihâr edecek kişi önce 3 gün oruç tutar. Sonrasında nasıl intihâr etmek istiyorsa, suda boğulmak, aç kalmak, ateşe atılmak, trenin önüne oturmak vs, seçip dileğini gerçekleştirir.

    4) Çok Eşli Kadınlar

    Hindistan’da ingiliz işgaline kadar kadınların birden fazla eşi olabilirdi. Çoğunlukla da kardeşler aynı kadınla evlenirlerdi. Günümüzde bu gelenek çok fazla görülmese de Hindistan’ın ücrâ köşelerinde rastlanabiliyor.

    5) Kızları Köpekle Evlendirme

    Evet yanlış okumadınız Hindistan’da yedi yaşını dolduran kızlar bir köpekle evlendiriliyor. Bu şekilde kız çocuğu evlenene dek köpek tarafından korunacağına inanılıyor.

    6) Çocukları Yüksekten Atma

    Böyle bir gelenek emin olun ki hiçbir yerde yok. Özellikle Müslüman kesimde uygulanan erkek çocuklarını yüksekten atma geleneğiyle çocukların daha sağlıklı olacağı düşünülmektedir.

    7) Kurbağaların Evlendirilmesi

    Hindistan’ın absürd geleneklerinden biri daha karşınızda: Kurbağaların evlendirilmesi. Bu töreni Yağmur Tanrısının isteği üzerine yaptıklarını söylüyorlar.
    ···
   tümünü göster