/i/Hayvanlar

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +8
    Taipan Yılanı

    Yine Avustralya’nın koca kötü yılan repertuvarından çıkma bir sinek. Boyları 2.5 metreye uzanan bu yılanlar tek bir ısırığıyla 44 insanı öldürebilecek şiddette zehir salgılıyor.

    Mavi Bongar

    12 farklı Bongar türü bulunur ve genelde boyları 1 metreye ulaşır. Bu hayvanların zehri 11 insanı öldürebilecek güçtedir. Hindistan tarafına gidecek olursanız bu yılandan uzak durmanız yararınızadır.

    Kaplan Yılanı

    Tek ısırıkta 8 insan öldürebilecek potansiyele sahip bir yılan. 2 metreye uzanan boyları ve kaplana benzer şekilleriyle adını aldığı hayvan gibi ormanların kralıdır.

    Ölüm Adderi

    Latince ismi Acanthophis antarcticus olan bu yılan da Avustralya’ya özgüdür. Çenesi boyutuna göre oldukça büyük olan bu yılan solunum sistemine verdiği zararla insanı ölüme sürükler. Tek bir ısırığıyla 4 insanı ve 7600 fareyi öldürebilir.

    Kara Mamba

    Dışı beyaz olan bu yılan ismini ağzının içindeki karalıktan almıştır. En hızlı yılan olarak tespit edilen bu arkadaşın boyu da 4 metreyi geçebilmektedir. 2 metre uzaklığa saldırabilirler ve saldırdıklarında 1-2 ısırıkla yetinmeyip bir çok ısırıktan sonra savunmaya geçerler. Panzehiri olmadığı için ısırıktan kurtuluş yoktur. Potansiyel olarak 20 dakikada bir inasnı öldürebilir ve tek bir ısırığı 4 insanı devirecek güçtedir.
    ···
   tümünü göster