/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +51 -29
    gibtir oc
    ···
    1. 1.
      +43 -8
      helal et, "japonlar 1500 yıl önceki kitaplarını okurken" diyerek beyinsiz bir akpli olduğunu gösterdin. bir tak bilmez ezberden atarsınız...

      bir japon 1500 yıl önceki kitabı OKUYAMAZ, dünyada herhangi bir dile mensup olan bunu kolaylıkla yapamaz. kanji de değişken birşey. yani hem okuyamaz, hem de dil de değiştiği için anlayamaz. yani burda mal bir huur çocuğu olduğunu gösterdin.

      ayrıca matbaa 1500 yıl önce yoktu, siz sanırım 1500 yıl önce her köşe başında kitapçı falan var sanıyorsunuz. Ayrıca 1500 yıl önce biz de kullanmıyorduk Arap alfabesini.

      neyse ingilizler 1400-1500lü yıllarda ingilizceyi zor anlar, hatta çoğu anlayamaz. aslında Türkler'de bu daha bile iyi. örneğin biz 1200'lü yıllarda yaşamış Yunus Emre'yi anlıyoruz. Yunus Emre gibi halk ozanları yazılı eser bırakmaz zaten, o yüzden arap harfleri tatavasına girme istersen kodumun cahili...

      basitleştirilmiş çince ile geleneksel çince ne demek onu da bir öğren. çin'de basitleştirilmiş çince var artık, yani adamlar eski yazıların hemen tamdıbını okuyamıyor, ki bu 1950 öncesi gibi çok yakın zamana denk geliyor. Ayrıca Çin'de resmi latin sistemi de var, adı Pinyin, bunu da bir öğren.

      Hatta Arapların bile latin sistemi var.

      velhasıl o ezberlerini al, bak şurdan gibtir git amk arap zütü yalayıcısı.
      ···
      1. 1.
        +2
        +1 lemek için giriş yaptım feyd iyi açıklamış tebrikler
        ···
    2. 2.
      +13
      Aptallar sizin yüzünüzden böyle oldu biz bir gecede cahil galdıh ahahah

      http://c12.incisozluk.com.../11503/2/791142_o0e68.png
      ···
    3. 3.
      0
      Geldin kanji dedin insanlar bunu havalı birşey sanıp haklı olduğunu düşünecek. Halbuki Japonlar kanjiyi değil hiraganayı kullanır, daha da derine inecek olursak japonca latin alfabesi romajiyi de sayarsak japonların 4 alfabesi vardır.
      ikinci mesele ise zaten japonlar tarihlerini okuyamaz çünkü japonca son 200 yıllık bir dildir. Japonca her zaman konuşma dili olmuş, alfabeye aktarılamamış aktarıldığında ise bu şekilde dörde ayrılmıştır.Sen ise gelip okunup okunamayacağını tartışma konusu yapıyorsun. 2-3 birşey biliyorsunuz diye direk burda reklam yapmayın. Git aslını düzgünce öğren buradaki boş kafaları sağa sola çekme. Birde üslubunu takın gel ancak öyle cevap veririm.
      ···
    4. 4.
      0
      Beyler adam haklı yalnız mesela şu anda rusyayla iyi ilişkiler kurmak için kiril alfabesini getirse dexer ne düşünürdünüz hepimiz Atatürkü seviyoruz ama gözü kapalı yaptığı her şeyin doğru olduğunu savunmak aptallıktır avelliktir
      ···
    5. 5.
      0
      Helal et
      O değilde adam ülkeyi kurtarıp bu alfabeyi kullancaksınız dedi zaten yeni devlet kurdu neyin kafası ?
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster