/i/Osmanlı

Devlet-i Âliyye-i Osmanniye.
(Osmanlı İmparatorluğu)
  1. 1.
    +99 -12
    Dünyada Osmanlıdan Türk diye bahsediliyor, sen burada tak atsan nolur.

    edit: girdigin tüm entryleri okudum, ac oku, araştır biraz demissin sürekli. sen okudugun kitap ve makalelerden bahsedermisin biraz?
    neye dayanarak bir Türk devletini Türk olmamakla itham ediyorsun. Osmanlınin ittihatçılar dönemi hariç ne zaman avrupaya sığındığını falan okudun merak ediyorum.
    kendi tarihini bir çırpıda otekilestirmek nasil bir mantiktir.

    Türkleri katlettgini ve onları öldürdüğünü soylemissin Osmanlının, eski Türk devletleri kendi arasında savaşmış o zaman hunlardan itibaren kendi arasında savaşmış Türk devletleri ve boylarının hiç birinin Türk olmaması gerekir bu mantıkla.

    sana uzun uzun yazardım fakat Türk olduğuna bile inanmadigim bir insana boşa kelime israfı yapmak istemiyorum. ayrica Hz. muhafazid gibi bir insanın ırkından gelmektende utanmazdim dünyaya Arap olarak gelseydim fakat Metehan, Attila, oğuz kağan, Alparslan ve Fatihin torunu olmaktan da son derece gururlu birisiyim.

    tek bir satir makale okumadan gelip burada atıp tutman cahilliğini gösterir ben bunu bilir bunu söylerim..
    ···
    1. 1.
      +1 -4
      keşke tak atsam nerede rum dölü varsa padişah oluyor
      NEDEN ACABA CELALi iSYANLARI VAR NEDEN ?
      ···
    2. 2.
      -3
      gibmiş atmış arkadaş osmanlıyı bu kadar celal şengör bile sevmiyor lan rum dölü
      ···
      1. 1.
        0
        Anlamadım la yazdığını
        ···
      2. 2.
        +1
        Celal sengor bile osmanliyi bu kadar elestirmedi abi hani nerden geliyo bu kin anlamadım celal sengor hard timur hayranı bi adam
        ···
    3. 3.
      +2 -1
      "Dünyaya arap olarak gelseydim utanmazdım" demişsin. Sadece araplık için geçerli değil bu, bu cümleyi kurabilen biri TÜRK OLAMAZ. Irkınla övüneceğin halde başka ırktan olsam da olurdu diyorsun. Yazık
      ···
    4. 4.
      -1
      1880 yılında Ahmet Vefik Paşa Bursa valisi iken ilçeleri teftişe çıkar. Bursa o zaman imparatorluğun türlü yörelerinden gelmiş olan göçmenlerin iskan edildiği bir bölgedir. Paşa uğradığı bir ilçede, halkla sohbet ederken etnik kökenleri soruyor; aldığı cevaplar, konuştuklarının Çerkez, Arnavut, Boşnak, Gürcü v.b olduğunu gösteriyor. Sorduğu soruya utanarak, cevap vermek istemeyen bir ihtiyara hangi milletten olduğunu ısrarla söyletmek isteyince, o bir kabahat ifşa edermiş gibi ürkek, titrek bir sesle ben Türküm efendim diyor Bunun üzerine Paşa, Niçin sıkılıyor, saklıyorsun? Türk olmak kabahat mi ? Bak ben de Türküm diyor. O titrek ihtiyar birden canlanarak,Sahi sen de Türk müsün? Demek Türkten paşa da oluyormuş hadiyince sevinçle karışık hayret ifade edince, Vefik Paşa,Paşa da kim oluyormuş, Padişah da Türk, Padişah'' diye haykırıyor. Sonra imparatorluğun iki dertli ihtiyarı, sakallarını ıslatan yaşlar birbirine karışarak sarılıp, Türk'ün hazin kaderi için ağlaşıyorlar. (Türk ve Türklük,TSE,Sy 238;Necip Mirkelamoğlu)
      bana cahil diyorsunda acaba bu Türkmen isyanları osmanlıda neden çıkıyor sebebi ne neden hep üst kademedeki insanlar sırp boşnak arnavut ?
      neden Türkler hakir görünüyor neden saraya giremiyorlar bile ?
      sultan selim değilmidir Türkmenleri Tunceli de öldüren ?
      ayrıca sultan selim kendi devletinin sonunu da getirmiştir ama siz anlayamazsınız
      ayrıca onların savaşlarının sebebi de bellidir
      beyazıtın Timura hakaret içeren mektupları nedir ?
      ···
      1. 1.
        0
        selimin yaptıgı meşru mu ?
        gibtir yannan herife bak hele
        doldur memlekete sunni kürt binlerini öldür Türkmeni
        sonrada isyancı damgası yapıştır
        şimdi biz selimin aptallığını çekiyoruz siz ne kadar farkına varmasanızda
        ···
    5. 5.
      +1
      Hirvat Kuyucu Murat Paşa'nın Celali isyanlarini bahane edip Anadolu'ya gectigini binlerce türk alevi ve bir kisim türk sunni'yi "ecdadimin intikamini aldim." diyerek kestigini biliyor muydun?

      Bu devlete devsirmeler yardim ettugu kadar oldukca buyukte zarar vermislerdir.
      ···
    6. 6.
      0
      Hirvat Kuyucu Murat Paşa'nın Celali isyanlarini bahane edip Anadolu'ya gectigini binlerce türk alevi ve bir kisim türk sunni'yi "ecdadimin intikamini aldim." diyerek kestigini biliyor muydun?

      Bu devlete devsirmeler yardim ettugu kadar oldukca buyukte zarar vermislerdir.
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster