/i/Tespit

  1. 251.
    -2
    Begenmiyorsan tutan yok defolup gitme şansin var. Soylediklerine gelirsek
    Ben partici değilim ama
    Maddi acidan sıkıntı çekmemiz bu hukumetin degil oncekilerin sucu
    Sanayi oturtamamislar
    Ne bir araba uretmisler ne de biri ciksin da uretsin diye destek cikmislar
    80 milyonluk bir ulkeyiz ve topraklarimiz bir amerika kadar genis degil
    3 4 gun calismak diyosun. Bunu kayitsiz bedava isci calistiranlara soyle.
    Kapitalist hicbir ulkede devlet oye araba fabrikasi ucak fabrikasi askwri techizatlar araclar icin kurumlar acmaz. Bunlari sahislar yaparlar. Devlet sadece vergisini alir denetimini yapar sehircilikle ugrasir.
    Ama bizim ulkede nedense herseyi devletin yapmasi bekleniyor. Arabayi devlet yapsin ucagi devlet yapsin uzay istasyonunu devlet kursun falan filan vs.
    Nasa sahis mali butun o araba firmalari sahislara ait.
    Bizde de var cok godaman. Niye koc grup bir araba uretmiyor. Parasimi yok. Ya da sabancilar neden bir yari iletken tesisi kuramiyor. Halk neden girisimcikten korkuyor. Devlet olmasi muhtemel her ise hibe kredi veriyor. Bi deyim vardir her seyi devletten beklemek diye. Bundan kurtulmak lazim.
    Benim ustumde herhangibir baski yok. Istedigim yere girip cikiyorum istedigimi yiyip iciyorum istedigim yere gidiyorum. Hangi baskiymis bu.
    Tamam hersey dort dorluk degil ama bu sadece devletin sucu degil.
    Senin ulken ard arda savaslardan cikmis. Iki kez darbe gecirmis. 20 yildan fazla suredir teror belasiyla ugrasmis ve ugrasmaya devam ediyor Vatandas memur kafasina sahip ve cocuklarini da oyle yetistirmeye cabaliyor. Herkes memur olmak istiyor neden gunde 8 saat ve bu sure de toplasan 2 saat is yapmiyorsun. Bir intel bir ford bir nasa bi tesla vs bu kafayla kurulmadi.
    At gozluklerini cikar bir de oyle bak etrafina.
    ···
   tümünü göster