/i/Futbol

it's the futbol that's the futbol
  1. 1.
    +2
    Evet beyler aşağıda yazdıklarım bizi finale kadar taşır. He kupayı alırız alamayız o ayrı. En azından o final heyecanını yaşatabilmeyi vaad ediyorum...

    Başlıyoruz

    Galatasaray'lı değilim ama Fatih Terim'den bu kadar kolay vazgeçmemeliyiz beyler. Bu ülke bu adamla önemli başarılara imza attı.

    Amaaa...

    Acilen Fatih Terim'in yumuşuk yüzlü yardımcıları Tuncay, Nihat ve Tümer uçakla Türkiyeye yollanmalı. Yerlerine dişli, sert mizaçlı ve Fatih Hocanın yıllardır yardımcılığını yapmış Müfit Erkasap getirilmeli. Müfit hoca ile Çek maçına 1 - 0 önde başlayacağız.

    Çek'ler karşısında farklı galibiyet istiyorsak kadroda ciddi değişikliklere ihtiyacımız var.

    Derhal 2002 dünya kupasındaki efsane kadromuzda yer alan yedek kaleci olan Ömer Çatkıç Fransaya uçmalıdır. Ömer 2003 - 2004 sezonunda Antep'in efsane uefa macerasında Lens ve Roma maçlarında kaleyi korumuş tecrübeli bir kalecidir. Hiç bana "ama ömer 41 yaşında" falan demeyin. Bugün italya kalesini 38 yaşındaki Buffon koruyor!

    Bununla beraber defansın solunda çok yumuşak ve formsuz gözüken Caner'in yerine ibrahim Üzülmez gibi hem savunmada hem de hücumda etkili bir sprinterı oraya koymalıyız. Deli ibo hem hucüma katkıda bulunacak hem de hızla geriye yardıma gelebilecek tipte bi oyuncu. Nitekim bunu Man utd - Beşiktaş maçında (beşiktaşın 1-0 yendiği) yaptı.
    Aynı durum formsuz Gökhan Gönül için de geçerli derhal yerine Galatasaray'ın usta ayağı Sabri ile değiştirmeli. Sabri'nin isabetli ortalarının yanı sıra kaleyi uzaktan gördüğünde rakip kaleciyi zorlayacak şutlar çıkarma özelliği de var (bkz: Bordeaux - Gs maçı)

    Macera aramaya gerek yok arkadaşlar istikrar+tecrübe ile kuruyoruz takımı. Defansın ortadında kesinlikle 2008'deki Çek maçında bandajla oynayan Emre Aşık bal gibi oynar. Aysun kayacı'yla olan ilişkilerinin bitmesi şüphesiz maçtaki performansını etkileyecektir Emre'nin. Ama Emre bununla baş edebilecek tecrübede bir oyuncu.
    Emre'nin yanına da Bülen Korkmaz'ı koyarsak kimse itiraz edemez diye düşünüyorum.

    Orta sahada mutlak revize isteyen bir yer. Değiştirilmesine karşı olduğum tek isim Oğuzhan. Çünkü bu adam Sosa ile beraber sezon boyunca Gomez'i besleyen ve Beşiktaş'ı şampiyonluğa zütüren adam. Bunu neden Milli Takımda yapamadığı sorgulanmalı. Defansif orta saha olarak yılların tecrübesi Mehmet Aurellio gibi oranın hakkını verecek bir adamı koyup macera aramamamız gerekir. Önündeki Oğuzhan'a doğru pasları verse yeter Aurellio.

    Orta sahanın solunda Necati Ateş'e yer vermemiz gerekir. Tam yeri olmayabilir ama bu dikine kaleye gidebilen inatçı bir golcü. O mevkide değişik işler yapabilir. Ha keza sağda da Cihan Haspolatlı gibi yenilgiyi asla kabullenemeyen bir savaşçı olmalıdır.

    Forvette Gökhan Ünal tartışmasız Çek defansını fizik olarak zorlayabilecek güçte olacaktır. Süper lig gibi sağlam, sert defansın olduğu bir ligde gol kralı olmayı başarmış bir adamdan bahsediyoruz.
    Forvet arkası olarak da Muzzy izzet'e ihtiyacımız olacaktır. Nam-ı diğer Mustafa izzet yıllarca ingiltere'de top koşturmuş ve Çek defansını zorlayacak ara pasları atabilecek zekada bir oyuncu.

    Baştan beri söylüyorum macera aramaya gerek yok! Nuri Şahin'in bile kadroda olduğu bu takımda, bu kadro bal gibi iş yapar. Yedek olarak joker Yıldıray Baştürk gibi bu seviyenin futbolcuları alınmalı. Semih Şentürk'ü söylemeye bile lüzum görmüyorum. Yedek bek olarak Uğur Boral alınabilir.

    Ve tabiki ruh. En önemlisi bu taraftara kazanma ruhunu tekrar kazandırabilmek. Bunun için de reçete bellidir. Ersin Düzen'in soğuk maç anlatımı yerine derhal Yalçın Çetin mikrofonu devralmalıdır.
    2002 Dünya Kupası'nda Senegal'e altın golümüzü atan ilhan mansız'ın adını "ilağğn ilağğnnn" diye haykırırken hatırlayın tüylerinizin nasıl diken diken olduğunu...

    Konusu açılmışken keşke ilhan Mansız sakatlanıp buz patenine başlamasaydı. Ona bu turnuvada çok ihtiyacımız vardı, çok...
    ···
   tümünü göster