1. 1.
    +12 -2
    öncelikle selamun aleyküm beyler. durum vahim , biraz uzun olacak tahmin edebiliyorum amaa okumaya değer.. gördüğüm her entryde saçma sapan konular görüyorum sadece kalemi güzel olan iki üç yazar var onlar da olmasa şu sözlüğe girip adam gibi bi entry göremeyeceğiz. sözlüğün eski haline gelmesi zor çoğu efsane yazarlarımız sözlükten ayrıldı ya da artık yazmıyorlar, amaa çoğu yeni nesil yüzünden.. (bilinmezlik) yakında başka bir yere geçenler olacak açılan başlıklardan fark edebiliyorum. velhasıl kelam bu durumdan kurtulmalıyız.

    sorun liseliler falan değil. sorun sizin gibik insanlar olmanız daha önceden de liseliler vardı ama şimdikiler gibi ipini koparan köpekler gibi değildi.

    kalitenin düşme sebebi serkan da değil kalitenin düşme sebebi kalite düştü diyen üretmeyen tüketime alışmış yavşaklardır.

    bu konuyu dalgaya almayın beyler. burası hepimizin..

    sizde biliyorsunuz ki sözlüğün yaş kitlesi türkmendağı gibi düştü ve buralar çocuk parkına döndü.. 7deliklitokmak mı desem benzeri kankileri mi desem bilemedim amk. o kadar boş ve gereksiz insanlar var ki şu sözlükte, bunları gördükçe sözlüğün formatına aykırı bir durum söz konusu.. bu başlıkta yapılacakları bir bir size sunacağım, eğer katılıyorsanız hep birlikte bunları sayın serkan inci hazretleri ve zütdeşlerinin bir bir gözüne sokacağız. şimdi hiç bir zaptiyesi kalmamış inci sözlüğün. insanlar sıkılır olmuş, yazarlar sıkıntıdan, boşboğazlıktan, boş insanlardan, gerizekalı yazarlardan kendilerini bile giblemez olmuş buna bir çözüm türetmemiz gerek.

    uygulanacak adımlar;

    1. yazar alımına kriter getirilmeli, örn; kimlik kontrolü (eğer kişi 18 yaşından büyükse anca o zaman kayıt olabilir)

    2. sözlüğe yazar alımının kapatılması. (eğer yazar alımı kapatılırsa az ama öz insanlar burada kalacak, zırt pırt anan zaa diye başlık açan bebelacları görmeyeceğiz, görsekte o kadar çok görmeyeceğiz)

    3. sözlüğe kayıt olduktan sonra yazarın bir süre caylak kalması, çok değil toplam 15 gün giriş yapınca çaylağı açılsın yeter (bu da sözlüğün refah düzeyini yükseltiyor)

    4. onbirinci nesillerin bir an önce gelmesi. (bu durum da çok sıktı amk herif 2 sene önce kayıt olmuş, bugün kayıt olan veletle aynı koltukta)

    5. altinci adminleri ve sözlük adminlerine format atılması (şimdilerde bakıyorum herif admin ama 3 aydır sözlüğe girmiyor. düşün kardeşim bunlar bana, sana bize ne fayda sağlayacak? gerek co mod, gerekse admin pasif olan atılacak)

    6. silik affı gelsin! tabii ki birinci nesillerden başlamak gerek. çünkü sözlükte birinci nesil hiç yok denilecek kadar az, keyfi bir silikte olabilir o zamanlardan suçu ne araştırılıp incelenmesi lazım)

    7. ve en önemlisi üretmeme, hep tüketme. bi düşünün buraya gelip gülüp eğleniyorsunuz biraz empati yapın be hipneler bir kere de sizin başlığınıza gülünsün insanları güldürebilecek zekaya sahip değilmisiniz sahipsiniz elbette ama alıştınız tüketmeye kafanızı çalıştırmıyorsunuz hazıra alışmışsınız, çalıntı mizahlar, çalıntı başlıklar havalarda uçuşuyor.
    peki üretim nasıl olur, şimdi bi düşünün bundan önce yaşamış insanlığa bir değer katmış insanları bi aklınıza getirin.
    olanı değil daha önce hiç görülmemiş bir şey yapan bir şeyi keşfeden insanlar hepsinin ortak özelliği ne biliyor musunuz. kafa yorun kısaca, emek verin uğraşın zaten karşılıksız kalmaz. aklınızı kullanın beyler.

    8. bir yazarın entry sayısı 100 olmadan başlık açılması engellenmeli

    9. bir yazarın açtığı iki başlık arasında minimum 5 dakika olmalı..

    10. yazarlar biraz fedakarlık gösterip çok başlık açmak yerine kaliteli başlıklara yorum yazmalı..

    bu liste böyle uzar gider, eğer bi okuyan, gören, ilgilenen olursa yazarım.

    eskiden inci sözlük benim için, öğlen vakti dışarda beraber oynamak için zili çalan beni dışarıya çıkaran çocukluk arkadaşım gibiydi. saatlerce onla eğlenmekten zevk aldığım zamanın nasıl geçtiğini anlamadığım ama şimdi sadece eski günlerin hatrına dışarıya çıktığım yarım saat takılıp sıkıldığım eski bir dost gibi çok garip.

    özet; mustafa kemal paşamızın da dediği gibi:

    alışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar..

    not; beyler varsa fikirleriniz sizinkileri de alayım, mantıklı geleni buraya editlerim.

    dipnot; başlığı daha önce açtığımda fazla iplenmedi başlıklar yenilenmediği için (sözlük sorunsalı) yeniden 3 madde ekleyip size sundum.. katılıyorsanız belli edin kendinizi beyler, daha fazla yaşanamayacak bir yer.. hele okullar da tatil oluncaa.

    ipler sizde.
    ···
   tümünü göster