/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
https://encrypted-tbn1.gs...vjaerQYho9S-dSV8l-SequNgg
  1. 1.
    +4 -3
    En büyük kanıtı "Dalkavuklar Gecesi" isimli eseridir ki bu eserde Kral Subbiluliyuma Atatürk'ü temsil eder ve eserde çok ağır dille eleştirilir. Sarhoş, ülkeyi dalkavukların ağzına bakarak yönlendiren aymaz bi adam olarak tasfir edilir.

    Peki neden böyle? Bu konuda Atsız'ın etkilendiği en büyük isim Rıza Nur'dur Atsız'ı manevi mirasçısı olarak gören R.Nur Atsız'la olan mektuplaşmalarının Atatürk düşmanlığına yön verdiği çok büyük bir olasılıktır. Zira Atsız Rıza Nur vefat ettikten sonra mezarını yaptırıp mezar taşına " Türklük için yaşadı Türklük için öldü" diyecek kadar çok severdi kendisini. Kronik Atsızcılar Rıza Nur'un hatıratları ortaya çıktıktan sonra Atsızın Rıza Nur sevgisinin bittiğinden bahseder ama kesinlikle yalandır. Çünkü Atsız hatıratları Türkiye'de yayınlayan bir zâttan manevi mirasçısı olduğundan dolayı para talep eder. insan sevgisini reddettiği birinin mirasına neden sahip çıkar ki hele de Atsız gibi hırçın, dürüst, inatçı bir adam?..

    Neyse kronik Türkçüler ve Atsızcılar şunu bilsin Atsız kesinlike Atatürk'ü sevmez görüşlerinin çoğunu red eder.

    Edit: okumadan çükülemeyin kronikler. Cahil olmayın okuyun, inanmıyosanız da araştırın...

    Edit 2: bilmeyenler için Rıza Nur ülkeden kovulmasının ardından Atatürk hakkında iğrenç denebilecek iftiralar atmış yavşağın tekidir. Hatta Atatürk için bisexüel bile demeye cürret etmiştir.. Kovulma sebebinide bi saat anlatamam onuda araştırın amk.

    Edit 3: kimse içi boş sözler yazıp sıyrılmaya çalışmasın aksini iddia edenler Rıza Nur'la olan ilişkisini açıklasın. Bunu es geçmek imkansız Rıza Nur gibi sapık düşünceli bir manyakla fikir birliği yapan Atsız'ı kimse aklayamaz bu ilişkiyi birisi aklasın züt capsim hazır.
    ···
   tümünü göster