/i/Tespit

  1. 1.
    +1 -1
    (baştan söylüyorum uzun bir yazı olacak özet geçi kısa yaz, okunuyor mu bu gibi salak saçma yorumlar yazacak olanlar gelmesin)

    biz Türk değil miyiz abi müslümanız, çok köklü bir geçmişe güçlü bir ecdada sahibiz Fatih, Metehan, Alparslan, Atilla, Atatürk ve niceleri gibi dünyanın görmediği liderlere, askerlerine sahip olduk Türk ismini herkese duyurduk. Türk denildiğinde herkes geçmişi o tarihi hatırlıyor ve ister istemez de saygı duyuyorlar. Ama şimdi ülkeye bir bakalım.
    (Nereden başlasam onu bile bilmiyorum.) Ülkenin başındakilere bakalım. Az siyaset olacak. Saraylar, kaçak paralar diploma gibi başlıklarla suçlanan bir adam var başta. (Bakın suçlanan diyorum doğrudan bir belirtme yapmadım.) Bir ülkenin başındaki adam neden böyle konularla suçlanır ki ? (Yolsuzlukta Dünya'Da 2. sıradayız) Gerçekten bir şey mi yaptı acaba yoksa insanlar bu kadar konuşmazlar bu konuyu. Yada yol yaptık diye bunu övgü ve gururla söylerken neden hiç ekgiblerimiz olduğunu neden söylemez. Yaptığı iyi şeyler var yalan değil ama bu yapılanları sanki bir lütufmuş gibi göstermesi saçmalık. Sen bu ülkenin başına geldiysen zaten bunları yapmalısın bunlarla övünmemelisin. Başka bir noktadan bakalım; senin arkanda %50 lik bir kısım var ve kendilerine göre mutlu başka tarafta ise %50 lik bir kısım daha var ver bunlarda kendilerine göre mutsuz. Sen sadece arkandaki %50 ye bakıp ülkeyi öyle yönetemessin. Bura da demen gereken şey şu diğer %50 neden mutsuz çünkü onlarda senin yönettiğin devletin içinde onlarda halkın parçası onlarda bu ülkede yaşıyor. Ama sen gidipte öğrencinin hakkı soyu sopu belli olmayan mültecilere verirsen, 4 kişilik ortalama bir aileye 1.300 tl gibi komik bir rakam verirsen, siyasete dini karıştırmaz isen, şehitlerimizin arkasından prim yapmaz isen haklın diğer yarısı hiç bir zaman senin yanında olmaz arkadaş. Türkiye'de ne zaman diyanetin aldığı desteği teknoloji, bilim alırsa işte o zaman biz gelişmeye başlarız.

    Başka bir konu ise toplumla alakalı. Toplumun yaptığı şiddetten söz ediyorum. Kadına olan şiddet ise burada başı çekiyor. Bu nasıl bir kafa nasıl bir zihniyet arkadaş kadına el kaldırmak ne demek lan çocuklarına vurmak hakaret etmek ne demek abi ? Kadın cinayetleri desek ayrı bir başlık olacak şekilde. Kendine erkek diye dar kafalı akılsız (burada söz ettiğim insanlar karısına çocuğuna şiddet uygulayan erkekler içindir genelleme yapmıyorum.) şeref yoksunu insanlar her gün kadınların canına kıyıyor. Fark ettim de alışıyoruz bu duruma sanki, her gün bir canın yok olmasına bir hayatın sönüp gitmesine çocukların annesiz kalmasına alışıyor gibiyiz. işte en kötüsü de bu. Bu şeref yoksunu haysiyetsiz varlık grubu içerisinde kızı yaşındaki çocuğa sarkıntılık eden öz kızına tecavüz eden hayvan s.ken o kadar huur çocuğu var ki. Ne desem bilmiyorum artık müslüman Türk bir ülkede bu tür olayların yaşanması ve bir çoğununda örtbas edilmesi, hakim karşısına çıkan tecavüzcünün ottan taktan sebeplerden dolayı (takım elbise giymesi, saygılı konuşması, sözde terbiyeli olması) ceza indimi alması ve cezalarının ertelemesi gibi durumlarda bu ülkedeki adalet kavrdıbının nasıl işlediğini açıkça görüyoruz. Dünya üzerinde çocuk ferresinda 5. hayvan tecavüzünde ilk sıradayız valla ne desem bilmiyorum. Yakışıyor mu bizim gibi bir millete. Yakışıyor mu Türklere. Yazık bize yazık iyi ki müslümanızda inancımız tam. Yazık...

    Toplumda yalnızca böyle sorunlar yok. Sosyal meselelerimizde oldukça fazla. Sözlükten bir arkadaş daha yazmış Koreli gencin başına gelenleri. Aptal yobazlar yüzünden yazık değil mi bu arkadaşa, yazık değil mi emeğine. Başka ülkenden gelip bize güvenip iş yeri açan ve ekmeğini kazanmaya çalışan birine sırf içki içiyor diye saldırmak ne arkadaş böyle yaparak bizi mi kurtardınız namus mu temizlediniz ne yaptınız anlamıyorum ki. Ama anladığım tek şey bunları yaparak Türk ismini lekeliyorsunuz. Birde günlük yaşantımızda karşılaştığımız sorunlar var. Mesela kızlar demi. Sözlükte bu konu hakkında açılmış yüzlerce başlık vardır. Kızların ne olduklarını anlatır. %95'i aptaldır abi, adam akıllı seveni sevmezler, parası olana koşarlar size tepeden bakıp 3. sınıf insan muamelesi yaparlar zaten biliyorsunuz bunları şerefsiz huurlar. Ama geri kalanı da unutmayalım. içlerinde illa adam akıllı seven sizden sadece sevgi bekleyen sizi anlayan dinleyen biri olacak beyler onlara odaklanın, üstteki meyveler çürük diye bütün hepsini çöpe atmayın, çürükleri ayırın altta hala taze olanlar var. Bir de etrafımıza saygı gösterelim yardım edelim birbirimize en küçüğünden en büyüğüne. Bir birimize güvenimiz olsun beyler.

    Çok şey mi istiyorum. Etrafımıza saygımız olsun çocuklarımız güvende olsun kadınlarımız huzur içinde yaşasın öğrenciler rahat rahat okusun askerlerimiz şehit olmasın ülkenin %50 si değil hepsi birlikte mutlu olsun (terörist yancısı huur evlatlarından bahsetmiyorum Türk halkından ve Türkün yanında olandan bahsediyorum). Çok mu şey istiyorum yeni bir ülke için ?...
    ···
   tümünü göster