/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +17
    "sen hristiyan dünyasının ayağının altındaki halıyı çekmeye çalışıyorsun. biz bu işte olmayız" mealindeki sözlerini dikkatle okuyorsunuz.

    ayrıca köylüler tarafından bulunan mezardaki mumyanın da çok iyi korunmuş olması dikkatinizi çekiyor.

    gerçek incili anlatan bir eser olmaktan öte bilgi, belge ve açılımlar içeren kitap, malümatfuruş bir yapıya bürünmekten de imtina ile korunmuş.
    inciller ile alakalı önemli bir literatüre de vakıf oluyorsunuz. manuscript ile versiyon arasındaki farkları algılıyor, incilin tarih sürecinde ne tür tercüme çalışmalarına dahil edildiğini müşahede ediyorsunuz.

    vatikan bir kardinalini viktorya'ya gönderir. incil'i 350 bin euro karşılığında satın almak istediklerini bildirir. viktorya buna razı olmaz. bunun üzerine abd'de tanıştıkları yunanlı bir yayınevi sahibi ile (markos yayıncılık) yayınlanmak şartı ile daha düşük bir fiyata anlaşırlar.

    hamza bektaş türkiye'ye döner. kitap o gün bugün hala yayınlanmamıştır.bir süre sonra viktoria rabin öldürülür. bektaş israil gizli servisinin kendisini tehdit ettiğini söyler ama bu tehditlerden bir şey çıkmaz. aziz barnabas incili'nin üç nüshasını da gören bektaş'a bir süre sonra kanser teşhisi konur. bektaş hikayesini gazeteci aydoğan vatandaş'a anlatır.bu hikaye timaş yayınlarından apokrifal adıyla eylül 2008 tarihinde yayınlanır.
    anlatılanlar genelkurmay başkanlığı tarafından hala yalanlanmamıştır.

    okuyan herkese teşekürler.
    ···
    1. 1.
      0
      Net bir soru soruyorum cevaplarsınız umarım.

      Barnabas asıl 12(!) incil yazıcısı değilde, sadece bir havari olduğuna göre.
      Müslümanlar Barnabas incilinin gerçek incil olmadığını sadece ondan kalan bazı gerçekleri yansıttığı için güvenilir olduğunu savunmaktadırlar. Bu tür bir düşünceye sahip Müslümanlara sorulması gereken soru ise "Allah’tan geldiği varsayılan incil" adlı kitabın korunamamasına ve yok olup gitmesine karşın, Barnabas adlı bir insan tarafından yazılan bir incil metninin günümüze niçin ve nasıl ekgibsiz bir biçimde ulaştığıdır. islam'a göre Allah mı daha güçlüdür yoksa Barnabas mı?
      ···
    2. 2.
      0
      sorunu cevaplayacağım şimdi şarjım bitmek üzere mesajla sana yanıtı göndereceğim.
      ···
    3. 3.
      0
      tevhid dini sadece haktır ad olarak devre göre ad almıştır hükmü bitince veya insanları sınama amaçlı veya o devrin özelliklerine yeterli olmaması sonucu bozulmuştur (Allah ın elinde ) zaten en sonunda da islam adını aldı ve önceki dinlerin tasdiki olduğuyla ilgili ayet indi ve bu incilde kanıtı
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster