/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -1
    ''hz.muhafazid bir ferd olmaktan ziyade bir ruhun ve durusun sembolüydü.. cadirini basip "islama girersem bana bu dinde ne var" diye soran ebu cehile köle bilal'i gösterip ona ne varsa sana o var demekti. malinizi biriktirip kendinize kalkan etmeyin, mülk allahindir demekti. kimsenin onunde ayaga kalkmayin demekti. mekke sokaklarinda kolunu havaya kaldirip "kölelere özgürlük" diye bagirmakti. yeryüzünde fitne çıkarmayın, egemenlik ilan etmeyin, bolusun demekti. krallarin yüzüne susmak fitnedir demekti. zulme sessiz kalmak dilsiz seytanliktir demekti. kusu ölmüs kisiye bas sagligina gitmekti. midenizi hayvan mezarligina cevirmeyin diyebilmekti.
    bugun propagandasi yapilan din ile bi kıyaslamak lazım. emevi sonrası islami iktidarin dinine donusturup, mahvedip, camileri birer hipnoz yuvasına cevirenler ile yüzlesmek lazım.. namaz sektirmeyip zulum sektirenler, dini rituellerle bogup icindeki askinligi ve ickinligi hic edenler ve bunlara tabi olanlar hangi muhafazidilikten bahsedebilir?
    surekli kıble degistiren konjuktur tanrisinin pesine dusmus, iktidarci, siyasalci müslüman tip bakalim islam tarihinde kimlere karsilik geliyor? veya ruhunu unutmus, ickinlikten bihaber sayiyla cennet kovalayan inancli nelere denk geliyor?''
    ···
   tümünü göster