/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
http://encrypted-tbn1.gst...xcQQY5mqKVEiGFiCvy2XSHnCY
  1. 1.
    +25 -63
    CHP Atatürk zamanında yaptığı hizmetten başka hizmet yapmaıştır sonrası hep zam hep para kaçakçılığı vb sürmüştür.

    Akp partinin 10 senede yaptıklarını sıralıyorum
    türkiye\'nin gelmiş geçmiş en iyi partisi olan ak partinin bazı sıgırlar tarafından görülmek istenmeyen icraatlarıdır.
    --
    dört yılda 6 bin 616 km. duble yol ve otoyol rakdıbına ulaşıldı.

    ak parti iktidarıyla kalkınma hamlesinin zirvesine çıkan türkiye, daha modern, daha çağdaş ve daha güvenli yollara da bu dönemde ulaştı. 4 yıllık süreçte bölünmüş yol yapım çalışmalarında farkını ortaya koyan ak parti iktidarı, başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özel ilgi ve yoğun gayretleriyle bu projede de başarıya ulaştı.

    cumhuriyet tarihinin

    rekoru

    2003 yılına kadar toplam yapılan bölünmüş yol, otoyollar dahil 6 bin 101 km. iken, sadece son üç yılda hizmete giren bölünmüş yol 6 bin 616 km. oldu. yani cumhuriyet tarihinde yapılandan daha fazlasını ak iktidar gerçekleştirdi. 5.6 milyar ytl’ye mal olan yollar, taşıt işletme giderleri, seyahat süresi, trafik kaza azalmaları baz alındığında ülke ekonomisine yıllık 555 milyon ytl katkı sağlıyor.

    20 bin metre tünel

    636 adet köprü

    ak parti iktidarında 20 bin metreden fazla tünel inşa edildi. 76 km. uzunluğunda 63 tünelde yapım çalışmaları da sürüyor. 49 km. uzunluğundaki 46 adet tünelin proje çalışmaları devam ediyor. devlet ve il yolları üzerinde 2003 yılı öncesi 332 bin 444 m. uzunluğunda 6 bin 392 adet köprü varken, bugün bu rakam 7 bin 28 köprü ve 371 bin 197 m. rakdıbına ulaştı. bu dönemde 28 adet tarihi köprünün de restorasyonu yapıldı.

    yollar, tüneller, viyadükler…

    karadeniz sahil yolu

    - uzunluğu 542 km. olan yolun bölünmüş yol standardındaki 460 km.si trafiğe açıldı.

    -maliyeti 4.3 milyar ytl oldu.

    - bolaman-perşembe arasını 15 km. kısaltan nefise akçelik tüneli 3 bin 825 m. ile türkiye’nin en uzun tüneli özelliğinde.

    - 12 adet 10 bin 396 m. uzunluğunda çift tüp tünel, 8 adet bin 332 m. uzunluğunda tek tüp tünel, 148 adet 15 bin 762 m. uzunluğunda köprü ve 46 adet 7 bin 505 m. uzunluğunda köprülü kavşak yapıldı.

    göcek tüneli

    - göcek tüneli, yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilen ilk tünel.

    - uzunluğu 960 m.

    - tünelin açılmasıyla geçiş süresi 25 dakikadan 45 saniyeye düştü.

    - dalaman havalimanı’ndan turizm beldelerine karayolu ile güvenli, konforlu ve kısa sürede ulaşım sağlandı.

    - yat turizminde önemli yeri olan göcek beldesi ve çevresindeki önemli turizm merkezlerinin trafiğinde rahatlama sağlandı.

    bolu dağı tünelli geçişi

    - türkiye’nin en uzun otoyolu.
    türkiye ekonomisindeki istikrarlı büyümenin de etkisiyle azalma trendine giren işsizlik, haziran ayında yüzde 8.8’e geriledi.

    türkiye ekonomisinde ak parti iktidarıyla başlayan atılım süreci hız kesmeden devam ediyor. makroekonomik göstergelerde kaydedilen tarihi iyileşmeler, mikro düzeyde de hissedilmeye başladı.
    ···
   tümünü göster