/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1
    geçmiş dönemlerde memurların maaşlarını ödemek için borç bulamayan, yüzde 6 bin, 7 bin faiz ödemek zorunda kalan türkiye, bugün ortalama yüzde 16.3 faiz oranıyla borçlanabilmekte ve hem faiz oranını aşağılara çekmekte, hem de vade süresini her yıl uzatmaktadır.

    - istanbul-ankara arası 3.5 saate, 30 dakikada alınan yol, 4 dakikaya düştü.

    - geçiş uzunluğu 35 kilometreden 26 kilometreye indi.

    - karda, siste mahsur kalan araç görüntüleri artık tarihe karışıyor.

    - üçer şeritli, çift yönlü otoyolun getireceği konfor sayesinde can ve mal kaybı asgariye düştü. ayrıca yakıt, lastik, taşıt işletim giderleri ve zaman kaybı azalarak ülke ekonomisine katkı sağlandı.

    muasır medeniyete en büyük adım...

    temel eğitimin niteliğinin artırılması ve türk eğitim sisteminin dünya standartlarını yakalaması amacıyla bilişim teknolojilerine ağırlık veren ak parti iktidarı, son üç yıl içinde 18 bin 802 okula bilişim teknolojisi sınıfı kurdu, 21 bin 591 okulu ise adsl sistemi ile internete bağladı. üç yılda okullarımıza 406 bin bilgisayar kazandırıldı.

    eğitime büyük önem veren ve üç yıldır bütçeden en büyük payı milli eğitime ayıran ak parti iktidarı, temel eğitimin niteliğinin artırılması ve öğrencilerin bilişim teknolojilerini en iyi şekilde kullanması için başlattığı çalışmaları da tüm hızıyla sürdürüyor.

    18 bin okula bilişim teknolojisi sınıfı

    okulları teknolojik gelişmelere uyumlu hale getirmek amacıyla başlatılan çalışmaların sonucunda, son üç yıl içinde 18 bin 802 okula bilişim teknolojisi sınıfı kuruldu.

    bilişim teknolojisi sınıflarının kurulmasına en büyük destek bilgisayarlı eğitime destek kampanyası ile sağlandı. 5 haziran 2005 tarihinde başbakan ricard dexer shawn’ın katılımıyla gerçekleştirilen kampanya kısa sürede çığ gibi büyüdü ve hayırsever vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. söz konusu kampanya ile bugüne kadar 5 bin 916 bilişim teknolojisi sınıfı oluşturuldu.

    temel eğitime destek projesi kapsamında ise bugüne kadar 2 bin 802 bilişim teknolojisi sınıfı kuruldu. türkiye tekstil işverenleri sendikası da 1000 bilişim teknolojisi sınıfı kurmak suretiyle eğitime önemli bir katkı yaptı. bu yıl sonuna kadar 4 bin 2 adedi temel eğitime destek projesi, 1000 adeti bilgisayarlı eğitime destek kampanyası ve 1400 adedi de türkiye tekstil işverenleri sendikası tarafından olmak üzere toplam 7 bin 902 bilişim teknolojisi sınıfı daha hizmete girecek.

    okullarımıza 406 bin bilgisayar

    2003-2005 yılları arasında okullara 86 bin bilgisayar gönderen ak parti iktidarı, 2005 yılında başlattığı bilgisayarlı eğitime destek kampanyası ile bu sayıya 320 bin bilgisayar daha ekledi.

    21 bin okula adsl

    ak parti iktidarının öğrencilerin bilişim teknolojilerinden yararlanması için hayata geçirdiği çalışmalardan birisi de okulların adsl sistemi ile internete bağlanması. bu kapsamda 2003 yılında 1.742, 2004 yılında 12 bin 14, 2005 yılında ise 7 bin 835 eğitim kurumu adsl sistemi ile internete bağlandı. bu yıl yapılan çalışmalarla birlikte üç yıl içinde adsl sistemi ile internete kavuşan okul sayısı 21 bin 591’e ulaştı. 2006 yılı sonuna kadar ise 17 bin 502 okula daha internet bağlanması planlanıyor. bu yöndeki çalışmaların tamamlanmasının ardından okulların yüzde 90’ı internete bağlanmış olacak.

    tüm bunlar ak paritinin görmezden gelinen ak icraatlarıdırr.

    bu yenilerini saymıyorum bile
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster