/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +21 -1
    iraden var ya onla o kadere yön veriyorsun
    ···
    1. 1.
      +1
      iradem kaderimle tespit edilmiş panpa. yani rotam allah tarafından tespit edilmiş. irade kaderin kontrolunda
      ···
      1. 1.
        +9
        Hacı sana tek bir soru sorucam olayı iyi anla kaçırma, Çok uzun ve kıvrımlı, hilal şeklinde olan bi trenyolumuz var ve hilalin tam ortasında yüksek bir dağ var, yani trenyolunun bi ucundan diğer ucu görünmüyor dağ engelliyor, bir de yüksek mühendisimiz Ali var, ali bu dağa çıkıyor bi bakıyor sağdan bi tren, soldan bi tren aynı rayda birbirlerine doğru geliyorlar saat tam 16:00 ali eline bir defter alıyor, gerekli hesaplamaları yapıp yazıyor: "16:15te iki tren birbiriyle, dağın tam önünde çarpışacak", ve harbiden öyle oluyor ve trenler çarpışıyor.

        Şimdi kardeşim, yüksek mühendis ali Mühendislik bilgileriyle bunu hesaplayıp çarpışma zamanını ve yerini belirleyebiliyor, Bizim Allahımız da sonsuz ilim sahibi olduğu gibi seni senden iyi bilip ne zaman ne yapacağını belirleyebiliyor.

        Başta dediğim kilit soru şu:
        O trenler ali deftere öyle yazdı diye mi çarpıştı? Yoksa Ali çarpışacaklarını bildiği için mi o deftere yazdı?
        ···
      2. 2.
        0
        8 sayfa yorum 1 tane doğru bilgi yok. Buda aslında ne kadar az kuran okuyan insanın olduğunu gösterir. Cevabımı gör diye yazıyorum. insanın kaderi yoktur. Doğanın Kaderi vardır. sorunun cevabı bu kadar basit.
        ···
    2. 2.
      +1
      Kardeşim bir kader var peki nasıl işliyor bu kader o kısmı idrak edemememişsin.
      Allah sana olaylar karşısında seçim şansı tanıyor örnek veriyorum iyi yol veya kötü yol iki yoldan birini seçtikten sonra aradaki kısım Allahın istediği gibi geçiyor yani Allah kilit noktalarda iradeyi sana vermiş kararını verdikten sonra yeni bir kilit noktaya kadar Allah'ın yazdığı biçimde işliyor.
      Klavyeden bu kadar oluyor umarım me dediğimi anlamışsındır
      ···
   tümünü göster