/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +4
    Biraz Yanıp Çıkacak mıyız? Eninde Sonunda Herkes Cennetlik mi Olacak? Cehennemden Cennete Geçiş Var mı?

    Müslümanım diyenlerin inandığı bir başka yalan da, ‘Cehennemde biraz yanıp çıkarım’ hurafesi. insanlar üç beş gün cehennemde takılıp, Cem Yılmaz’ın anlattığı gibi biraz bronzlaşıp cennete gideceklerini düşünüyorlar zannedersem.

    Kuran’da, onlarca ayette azabın da ödülün de sürekli olduğu geçer:

    Suçlular, cehennem azabında ebedi kalıcıdırlar.
    Zühruf Suresi, 74

    Kalbinde zerre kadar iman bulunan kişi cehennemden kurtulur iddiasının da hiçbir dini dayanağı yoktur. Böyle Kuran’da olmayan ifadeler tamamen Cübbeli’nin ve geçmişte yaşamış ölmüş cübbelilerin iddiasıdır.

    Hadi girin cehennem kapılarından; sürekli kalacaksınız orada. Gerçekten kötü yermiş kibre sapanların barınağı.
    Nahl Suresi, 29

    Cehennem, bir arkadaşa bakıp çıkabileceğiniz bir yer değildir. Kuran’da, ‘Cezası bitenler cehennemden çıkarılıp cennete koyulurlar.’ benzeri bir ifade asla yoktur. ‘Cehennemden cennete geçiş’, ‘Cehennemliklerin bir süre sonra cennet nimetlerine konması’, ‘Eninde sonunda herkesin cennetlik olması’ gibi ifadeler tamamen uydurmadır. Kuran’da böyle tek bir ifade geçmez. işimize geldiği için biz bu tip uydurmaları severiz. Oysa görünen o ki, asıl bu tip uydurmaları sevmemiz bizi ilerde azaba mahkum edecektir.

    iş onların sandığı gibi değil. Kötülük ve çirkinlik kazanan, suçu kendisini kuşatmış olan kişiler, ateşin dostudurlar. Sürekli kalacaklardır orada.
    Bakara Suresi, 81
    Orada sürekli kalıcıdırlar; ne azap hafifletilecektir onlardan ne de yüzlerine bakılacaktır onların.
    Ali imran 88

    Kuran’a değil de, inanmak istediğimiz hurafelere inanırsak kendimizi kandırmış oluruz, pişman oluruz. Yapmayalım, akıllı olalım, hacıya-hocaya-hurafeye değil, Kuran’a yönelelim.
    ···
   tümünü göster