/i/Müzik

Müzik, ancak hissedebiliyorsan gerçektir
  1. 1.
    +1 -1
    Çok kaliteli bir grup: (aşağısı alıntı)

    2014 yılının başında Hüseyin Ulusan, Merve Yavuz, Berat Bayraktar ve Yıldıray Yanlı tarafından Trabzon müziğini daha geniş kitlelere yaymak amacıyla kuruldu. Grubun ismi “Ne isim koyabiliriz ?” sorusuna verilen cevaplardan Rumca “Gün” anldıbına gelen “imera” kelimesi seçilerek Grup imera olarak çıkış yaptılar.

    Grup imera “Ena” isimli albümlerini 2014 yılında birbirinden güzel 13 Karadeniz şarkısı ile çıkardılar. Veda, imerefera, Seda Yolu, Ayı izi, Eşref Bey diğer parçaları ile güzel bir çıkış yakalayarak karadeniz müziğini bir çok kişiye sevdirdiler.

    6 kişilik genç grup 2015 yılında bazı parçalarına klip çekerek yazılı ve görüntülü basında isimlerinden sık sık bahsedilir oldular. Yüzlerce bilinmeyen karadeniz şarkısının olduğunu ve her birinin birbirinden güzel olduğunu ifade grup üyeleri karadeniz müziğine gönül vererek onu daha iyi yerlere getirmek istediklerini söylüyorlar.

    imera Grup Logosu Hakkında:
    Grup logosunun da Karadeniz’e özgü olduğunu ifade eden Merve Yavuz, “Logomuzda imera’nın ilham aldığı üç önemli unsuru kullandık. Sümela tasviri tarihimizi, yeşil renkteki ağaçlarda Karadeniz’in doğasını, mavi renkte deniz ise, Karadeniz’i temsil etmektedir.

    En sevdiğim parçalar:

    iMERA - Bitmeyen Sevda [2016 - Video]:

    https://www.youtube.com/watch?v=_33Wjv6lhGg

    iMERA - Vazgeçtim [2016 - Video]:

    https://www.youtube.com/watch?v=MUykuOSaDjw

    iMERA - Emri Olur [2015 - Video]

    https://www.youtube.com/watch?v=AY002EbA9DI
    ···
   tümünü göster