/i/İnanç

İnanç
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    0
    Kuranı araştırmak ve anlamak insana kalmaz o işi geçeceksin eğer bak şöyle açıklayayım sana
    ben bir ayet okuyorum ve bu ayetti kendime göre anlıyorum araştırıyorum araştıyorum anladığım tek şey dinsizlerin öldürülmesi farzdır. gidiyorum kafa kesiyorum öldürüyorum ve bu durumda da ben cennete gitmeliyim diye düşünüyorum ve öylede olması gerek çünkü allah böyle demiş bende onun dediklerini yapıyorum değil mi ?
    başka biride o ayetten iyilik anlıyor ve insanlara iyilik yapıyor bu insanda cennete gider çünkü allahın kitabındaki ayetten onu anladı ve anladığı şeyi yerine getirdi.
    Anlamlar, Yorumlar insanlara göre değişen bir şeydir yani TANRININ KiTABINDA YORUMLAMAK ANLAMAK ARAŞTIRMA GiBi ŞEYLER iNSANA KALMAMALI KiTAPTAKi HER ŞEY AÇIKÇA iFADE EDiLEREK YAZILMALIDIR. TANRININ YAZDIĞI KiTAPTAN HERKES HEP BiRLiKTE TEK ŞEY ANLAMALIDIR. değil mi ? ama öyle değil

    Diğer mesele arapçayı insanoğlu oluşturdu fakat ayetleri insan oğlu getirmedi .(size göre getirmedi) Size göre cebrail (a.s) mağraya gitti ve ayetleri allahın dediğinin aynısı şeklinde insana getirdi peygamberde okuma yazma bilmiyordu ve bu ayetlerin hiç biri değiştirilmeden direk olarak cebrailin ağızından çıkan arapçayla yazıldı. Allah mı hata yaptı cebrail mi yaptı ? evrensel gönderilen kitapta binlerce anlamı olan kelimeleri cebrail mi kullandı allah mı insanları denemek için öyle yaptırdı.(anlatmaya çalıştığımı anladığını varsayıyorum.) yani arapça belki karmaşık dil olabilir ama denir ki CEBRAiL ALLAH'IN MESAJINI muhafazid'E GETiRDi VE muhafazid'DE TÜM GELENLERi OLDUĞU GiBi YAZDIRDI YANi KURANDA Ki iKiLiK iNSANOĞLUNDAN YADA DiLDEN KAYNAKLANMIYOR DEĞiL Mi ?
    ···
   tümünü göster