/i/Devlet

  1. 1.
    +165 -57
    1- Din ırka bağlı değildir . Evrenseldir . Bu yüzden Arap ın dini , Türk ün dini diye bir şey yoktur .
    Türkler islam ı kabul etmedi diye katledildiyseler bile bu , o işi yapanların hatasıdır . iSLAM KUSURSUZDUR , KUSURLU OLAN MÜSLÜMANLARDIR .

    2-Arapların çocuklarına Türk ismi koyması için sebeb yoktur . Fakat müslüman bir türk çocuguna peygamberinin ismini koymayı elbette isteyecektir .

    3- Türkler islam dünyası için haçlılarla savaşmıştır . Araplar içim değil .

    4 - Müslüman Türklerin arapça ezan okuması gayet doğaldır çünkü dinleri bunu gerektirir . Ve halk arasında arapça deyim kullanılmaz . "inşallah" 'Maşallah' gibi kelimeler deyim değildir . istersen Selamün aleyküm de , istersen merhaba kimsenin seni zorladıgı yok . Zaten merhaba da arapça , selam da arapça .

    5- Türkler islam için savaşmıştır . Araplar için değil .

    6- Müslüman Türkler kullandıkları kelimeleri kendi istekleri doğrultusunda kullanırlar . Bir zorlama yoktur . Ve bu durumda sömürgeden söz edilemez .

    Tüm insanların eşit olduğu bir dinin her şeyinin arapça olması normaldir( herşeyi arapça değil büyük bi kısmı arapça ) . Tüm diller eşit değildir . Ve insanları biraraya getirmek için dil en önemli unsurdur . Bu yüzden tabiki ortak bil dil kullanılması gerekir. Ve eğer Türkçe seçilseydi bu sefer neden türkçe oldu diyecektiniz . ingilizce seçilseydi neden ingilizce oldu diyecektiniz . Demekki en uygun dil arapçaymış bu yüzden Allah onu seçmiş .

    (bkz: türkler üstün müdür) beyler bu başlığımıda okumanızı tavsiye ederim .
    ···
   tümünü göster