/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +4
    1-Zorunlu olup olmamasından öte ibadet ediyorsun inandığın varlığa , Allah'a doğal olarak oda seni mükafatlandırıyor. Ek olarak dediğin şeylerinde sana yararı var , http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1243

    2-Bu vericeğim cevap dini kaynaklardan bir cevap değil. O yüzden bu dediğimde yanlışlık olabilir , bir bilene sorman daha iyi olur. Benim mantığıma göre yolculuk ettiğin şehirler arasında da saat farkı var hani orucu açmak yada niyetlenmek vb gibi şeyler yüzünden zorunlu kılınmamış olabilir. Birde senin dediğin gibi önceki zamanlarda çok daha zor şartlar geçerli. Ek olarak yolculuk dediğinde 10 saatte olabiliyor. istediğin kadar klimalı olsun hiç 19 saat otobüs yolculuğu yaptın mı ? Ben yaptım ve konforlu olsa bile genede çok zor.
    3- Şuanda da öyle. Mesela sosyal deneyler var bununla ilgili. Benim izlediğim bir deneyde new yorkta kadının biri sokakta dolaşmaya başlıyor. Onlarca kez tacize uğruyor filan. Sonra da kapanıyor(kapanıyor derken deney için) ve tacize uğramıyor. Youtube ta bakabilirsin bu tarz videolar mevcut. https://www.youtube.com/watch?v=TLJvw20ZYWI gene ek olarak kapanmak sadece saçları örtmek değildir ki , vücut hatlarını belli etmeyecek şeylerde girmek gerekli diye biliyorum.

    4-Bu dediğin hakkında bir fikrim yok. Öyle birşey olduğunu da ilk defa duyuyorum.

    5-Bunun islamla alakası yok dostum. Orda ki devletin hükümetin yetkililerin hataları bunlar. Bilirsin bir keresinde de vinç devrildi. Şimdi bu islam yüzünden mi oldu ? Ben sebebini araştırdığımda vincin ayaklarına takılması gereken büyük vidaların takılmadığı yüzünden olduğu söyleniyordu. Birde bildiğin üzere genelde yaşlılar insanlar gidiyor. Doğal olarak can kayıplarında sıcağa dayanamayan yada başka rahatsızlıkları yüzünden vefat edenlerde var.

    6-Bu sorunun muhattabı ben değilim : ) , aslında diğer sorularında muhattabı değilim. Sonuçta ben bir din görevlisi bir imam yada hayatını ilme adamış biri değilim. Sadece bu sorulara cevap vermek zorunda hissettiğim için cevap verdim. Hatalı olduğum yada yanlış düşündüğüm birşey varsa lütfen ekle.
    ···
    1. 1.
      +1
      Aranan adam
      ···
   tümünü göster