/i/Hayvanlar

  1. 1.
    +55 -2
    Tamdıbını almadım ilk beş'i aldım sadece.

    5. Büyük patron: Oldukça hızlı, zehiri bir Avustralya yılanıdır. Öyle etkili zehiri vardır ki kas erimesine, felce sebeb olan bir hayvandır.

    Bir ısırığında ki zehir miktarı 120 insanı öldürebilir.

    4. Mermer yüzeyli salyangoz: ula salyangoz zehirli olur mu falan demeyin ebenize bile atlar. En büyük özelliği zararsız gözükmesidir. Bu ne lan diyip ensesine vurulacak hayvan tipi izlenimi yaratır lakin zehrin bir damlası sülaleni ortadan kaldırır.

    3. Mavi halkalı ahtapot: Çok küçük boylu olan, kısa sevimli bir hayvan. Şöyle bakınca yok be bu mu üçüncü sırada dersin. Ama dünyanın en tehlikeli hayvanı kabul edilmekte, 2 dk bir insanı öldüren bir zehire sahiptir. Böyle bir hayvanı görürseniz kaçın.

    2. Zehirli ok kurbağası: Hiç inanasım gelmezdi kurbağaların zehirli oluşuna. Köye gidince sürekli gördünüz, üstünde deney yaptınız bir mahlukat. Böyle bir hayvanın ikinci sırada yer alması çok ilginç. Bakın bilmesem normal hayatta görsem tekme vurur geçerim.

    Buna dokundunuz anda felç geçirirsiniz. Boyu 2'5 cm olmasına rağmen insan dokunduğu anda 400 farklı alkali zehir yaymaya başlar. Derindeki zehir 30.000 fareyi 300.000 bin sineği öldürebilir.

    1. Geldik birinci listeye, Kutu denizanası: Dokungaçlarında 5 milyar yakıcı kapsül taşımaktadır. 24 tane göze sahiptir. Normal bir denizanasından 350 kat daha fazla zehir üretir.

    Beyler kendimce yorum katarak size aktarmaya çalıştım. Ha direk düz kopyala yapıştırda yapabilirdim ama ne anlamı var o zaman. iyi kötü kendimce bir şeyler yazdım işte.

    Güzel olmadıysa af ola.
    ···
   tümünü göster